Connect with us

POP!MIX

Nakon kraće diskografske stanke Dean Dvornik ima novi studijski album

pop!mix/news

Nakon kraće diskografske stanke Dean Dvornik ima novi studijski album

Nakon kraće diskografske stanke Dean Dvornik ima novi studijski album

Album “Da je meni biti More” Deana Dvornika nazvan prema njegovom aktualnom singlu od danas se može naći na tržištu. Nakon kraće diskografske stanke Dean je novi studijski album najavio odličnim singlom “Ko ljubavnici pravi” prije nepunih godinu dana, a potom je ponovio uspjeh odličnim singlom “Da je meni biti More”. Pjesmu je predstavio na ovogodišnjem 58. Splitskom festivalu, a bio je to ujedno i njegov treći nastup zaredom na Prokurativama. Na novom albumu nalazi se ukupno deset pjesama za koje je Dean skladao glazbu, a tekstove za neke od njih napisali su Zoran Popović, Roni Lepej, Ivo Nuić i Srećko Lipovac. Neke od pjesama Dean je otpjevao u duetu s klapom More, poput “Dalmatinsko dite” s kojom je prije par godina nastupio na festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku, zatim s Kristinom Boban, Maggy X te Boškom Jovićem.

“Da bi zgotovio ovaj nosač zvuka trebalo mi je pet godina i tisuće sati zurenja u računalo i miksetu, sviranja, pjevanja, smišljanja, dogovaranja, nespavanja, a tu su i godine učenja, ne samo sviranja, već i ovladavanja raznim programima. Cijelu realizaciju pomogle su i kolege Ivan Ivić i Nenad Šiškov, ali i glazbenici koji sudjeluju na nekim od pjesama s ovog albuma. Zadovoljan sam napravljenim i neizmjerno zahvalan mojoj obitelji koja me pustila da u miru završim ovaj album. Za singlove “Ko ljubavnici pravi” i “Da je meni biti More” bavio sam se i režijom, a to mi je bio pravi odmor nakon kompletiranja albuma”, rekao je Dean Dvornik.

Dean je glazbenu karijeru započeo 1981. godine kad je s bratom Dinom osnovao grupu Kineski zid. Dvije godine kasnije objavili su i album pod istim imenom, a Dean je za sve pjesme napisao tekstove. Bio je to prvi funky album na ovim prostorima. Nakon glazbenog razilaženja s bratom Dinom, nastupio je na Zagrebfestu 1985. godine s pjesmom “Ključ”, a potom otišao u Ameriku gdje je ostao sve do 1993. godine. Dvije godine kasnije nastupio je na Zadarfestu s pjesmom “Samo za nju” koja postaje veliki hit. Do sad je objavio šest studijskih albuma, uključujući najnoviji.

More in pop!mix/news

To Top