Connect with us

POP!MIX

Najveći hitovi Crvenih koralja na dvostrukom crvenom vinilu

pop!mix/news

Najveći hitovi Crvenih koralja na dvostrukom crvenom vinilu

Najveći hitovi Crvenih koralja na dvostrukom crvenom vinilu

“Greatest Hits Collection” Crvenih koralja, izdanje koje je prošle godine objavljeno na CD-u, sada je dostupno i na viniluEkskluzivno i dopunjeno izdanje čini dvostruki 180-gramski crveni vinil s 27 pjesama koje su objavljivali za tadašnji Jugoton i PGP RTS, instrumentalnih i komercijalnih vokalno-instrumentalnih hitova s popratnim tekstovima.

Nakon 28 godina regionalni rock and roll pioniri Crveni koralji vratili su se na zasluženo mjesto, na vinilne ploče koje su i bojom prilagođene njihovom imenu, a po prvi put na vinilu su na jednom mjestu njihovi najveći hitovi. Od instrumentalnih dragulja “Napuljska gitara”“Najljepši san”“Ponoć je prošla” i “Johnny Guitar”, preko ultimativnih autorskih hitova “Ne pitajte za nju”“Mirjana”“Neka život teče” i “Izgubljenoj ljubavi” do obrada s kojima su svjetski rock and roll zvuk približi publici naših prostora, “Mnogo značiš za moj život, draga (Welcome to My House)”, “Kad bih bio drvosječa (If I Were A Carpenter)”“Volim je (And I Love Her)”“Dolazak (Y’Arriva)” i “Mramor, kamen i željezo (Marmor, Stein und Eisen bricht)”. Ovo izdanje za razliku od CD-a ima jednu pjesmu više“Maštanje (Don’t Talk to Him)”, hit sa sjajnog EP-ja “Napuljska gitara” iz 1964. godine.

(Arhiva PGP RTS-a)

“Pjesme Crvenih koralja najvjernija su bilješka jednog starog vremena, samih početaka rock and rolla u bivšoj Jugoslaviji. Sudbina je izabrala upravo njih da u ovaj dio Europe donesu duh The Beatlesa, The Shadowsa, Cliffa Richarda i ostalih velikana svjetske rock scene. Kroz njihovu glazbu ova sjajna petorka stvorila je svoj prepoznatljivi zvuk koji je i danas nevjerojatan kao i nekada, a tekstovi koje je većinom pisao frontmen Boris Babarović stvorili su od pjesama Koralja nezaboravne sentiše koji su postali sastavni dio života mnogih generacija. Vrijeme je da se ponovno oživi ne samo njihova glazba, nego i jedno cijelo glazbeno razdoblje koje se nikako ne smije zaboraviti već prenijeti na nasljednike koji će znati cijeniti i poštovati temelje koje su Crveni koralji čvrsto postavili”, kaže glazbeni urednik Croatia Recordsa Nikola Knežević koji je ovo izdanje posvetio nedavno preminulom bubnjaru originalne postave benda, Josipu Badriću Medi koji se radovao povratku Koralja na vinil, ali ovaj trenutak nažalost nije dočekao nego sve posmatra s nekog ljepšeg mjesta gdje se nalaze najveće povijesne rock and roll ličnosti.

“Sve dok bude osjećaja, ljubavi, rastanaka i sastanaka, a bit će ih zauvijek, sve dok će se pričati o scenskim nastupima i analizirati te prepričavati umjetničke biografije, sve dok se sluša stari dobri rock’n’roll, spominjat će se i junaci ove naše priče i njihovi nastupi kojima su osvajali publiku. Tako će se poput iskričave svjetlosti uvijek iznova vraćati želja za slušanjem pjesama Crvenih koralja.”, pisala je još 2016. godine za potrebe izdanja The Ultimate Collection Greatest Hits urednica Jugotona – Croatia RecordsaNatalija Cajić.

 

Dvostruki crveni vinil “Crveni koralji – Greatest Hits Collection” od danas je dostupan u prodaji na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i svim bolje opremljenim prodavaonicama CD-a i vinila u regiji po cijeni od 149 kuna. U prodaji je i CD “Greatest Hits Collection” kojeg možete kupiti po cijeni od 69 kuna.

More in pop!mix/news

To Top