Connect with us

POP!MIX

Na predblagdanskoj Dallasijadi nastupili Marko Rudelić, Replica i Requiem

(Fotografije: Saša Welles )

pop!mix/izvještaji

Na predblagdanskoj Dallasijadi nastupili Marko Rudelić, Replica i Requiem

Druga Dallasijada u Vinylu, čija se lokacija u prosincu pretvorila u samo srce sve popularnijeg zagrebačkog Adventa, donijela je odlične nastupe kantautora Marka Rudelića i njegove prateće ritam sekcije Ritam mašina te bendova Replica i Requiem.

U ugodno popunjenom podrumskom prostoru Vinyl bara, večer su otvorili Marko Rudelić & Ritam mašina i premijerno izveli svoj novi autorski repertoar pa tako i najnoviji singl ‘Gdje si sad’. Mješavina poprocka, bluesa, soula i jazza, uz specifični retro štih kojeg nosi vokal Marka Rudelića savršeno se uklopila u ambijent Vinyla i odlično opustila i pripremila publiku.

Nakon Marka dižu se decibeli, na scenu je stupila sesvetska grupa Replica, kojima je ovaj nastup bio svojevrsni povratnički koncert, nakon trogodišnje pauze. Na krilima energičnog frontmena Ivana Šibenika, već su na početku pokazali da, unatoč pauzi, nisu nimalo zahrđali, a pored starijih uspješnica s albuma ‘Svi smo pozvani’, izveli su i nekoliko novih i neobjavljenih pjesama. Ovaj, autorski i svirački odličan  bend pokazao je da i u više akustičnoj svirci pršti energijom i da nam je njihova prisutnost na sceni itekako nedostajala.

Zadatak ‘šećera na kraju’ dobio je bend Requiem koji je prvi puta održao koncert na kojem su svirali samo svoje pjesme. No dobro, na bisu su ipak nagovoreni da odsviraju ‘Hipnotiziran’ Dine Dvornika, u njihovom aranžmanu, ali bio je to za njih novi koncertni početak uz predstavljanje autorskih pjesama. Redali su se singlovi, a među njima istaknuli ‘Daj mi sve’‘Nemir’ i ‘Ti me ne voliš’ i brzo i jednostavno na vidjelo su izašle sve njihove sviračke kvalitete.

Još je jedna Dallasijada ispunila svoja očekivanja. Čuli smo puno novih autorskih pjesama, svi zajedno podržali autorski rad i uživali u nečemu novom i kvalitetnom. Atmosfera je ponovo bila nadahnuta, prijateljska i opuštena, a druženje se nastavilo dugo nakon svirke.

Dallasijada #3 održat će se 11.01.2019.

More in pop!mix/izvještaji

To Top