Connect with us

POP!MIX

Mračna atmosfera praznog grada u novoj pjesmi Marina Jurića Čivre

Naslovna fotografija: Promo

Mračna atmosfera praznog grada u novoj pjesmi Marina Jurića Čivre

Marin Jurić-Čivro ususret kraju godine predstavlja singl „Bezdan“, čija je objava popraćena i službenim videospotom. Pjevačeva nova pjesma ujedno obilježava i nastavak kreativne suradnje s Beton Music timom koji čine njegov dugogodišnji suradnik Marko Matijević Sekul te Boris Kolarić i Maja Kolarić, čiji autorski potpisi stoje i iza Marinova prethodna dva singla „Naivno“ i „Nije dovoljno“:

Civro.lnk.to/BezdanIB

Foto: Karlo Klasić

Producent pjesme Marko Matijević Sekul, uz Borisa Kolarića i Maju Kolarić zaslužan i za tekst i glazbu, otkrio je odakle je proizašla inspiracija za „Bezdan“: „Pjesma je nastajala između lockdowna i trenutaka slobode, kad su više-manje svi ljudi svijeta bili zaključani u stanovima i kućama. Možda i zato ima jednu tamnu, noćnu crtu. Tematski i melodijski nas je vodila kroz viziju putnika koji luta sablasnim zgradama pod svjetlima praznog grada. Svijet je tada upravo tako i izgledao pa nas je takav prizor svakako inspirirao. Tekst priča o osobi koja je svjesna vlastite prolaznosti i smrtnosti, ali nastoji prevariti smrt i osigurati vječnost njegovoj ljubavi. Marin je, kao uvijek, bio šlag na kraju i svojom interpretacijom dao baš ono što je ova indie-rock/electro pjesma trebala imati.“

Foto: Karlo Klasić     

„Pjesma mi je na prvo slušanje ušla u uho. Odmah smo se bacili na njeno snimanje i sve odradili bez problema.“, komentirao je Marin i nadovezao se na spot, u kojem se također isprepliću motivi noći i samoće u atmosferi napuštenog grada: „S obzirom da ‘Bezdan’ ima mračan ugođaj, veći dio videa nastao je u noćnim satima“. Za njegovo je kreiranje bio zaslužan SONICYUT tim, koji je predvodio Matteo Prodan.

Foto: Promo

Četvrtom Marinovom singlu u ovoj godini prethodila su izdanja koja je imao priliku uživo izvesti na brojnim glazbenim događanjima; pjevač je pjesmom „Zima“, hvaljenim duetom s Ninom Kraljić, osvojio 2. mjesto na 67. Zagrebačkom festivalu, dok je zamijećenu „Naivno“ premijerno predstavio na ovogodišnjem izdanju Dore – Izboru hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije. Tijekom ljeta s pjesmom „Nije dovoljno“ nastupao je u natjecateljskom dijelu Splitskog festivala, a sada uz „Bezdan“ nastavlja svoj kreativni put okarakteriziran već prepoznatljivim spojem različitih glazbenih utjecaja i žanrova te zaokružuje glazbenu cjelinu koja će uskoro biti objavljena u obliku albumskog izdanja.

More in pop!mix/bizz

To Top