Connect with us

POP!MIX

Mladi hrvatski glazbenik osvaja novom ljubavnom pričom, zbog koje je i proplesao

pop!mix/scena

Mladi hrvatski glazbenik osvaja novom ljubavnom pričom, zbog koje je i proplesao

Krenuo je kao sportaš, uporno ignorirajući glazbu i umjetnost. No shvativši da glazba „izlazi“ iz njega spontano, plesni pokreti došli su kao prirodna potreba. On je Filip Pintar, mladi zagrebački glazbenik, koji pjeva, sklada, aranžira, a po novome i pleše! Za potrebe snimanja video spota za svoj novi singl „Zajedno“, Filip je u manje od jednoga dana proplesao. Razlog za izlaženje iz tipične muške komfor zone bila je, naravno, ljubav.

„Rijetko plešem, a kad to i činim izgleda vrlo nespretno. Tipično muški. Uvježbavajući plesnu koreografiju za video spot osjetio sam nevjerojatni polet, energiju i svježinu koju dugo nisam osjetio. Toliko sam se oduševio plešući i snimajući novi spot da ozbiljno razmišljam na jesen upisati plesnu školu.“ otkrio nam je Filip.

Video spot u stilu popularnog plesnog filma STEP UP, osmislio je Filip, dok ga je kamerom i ovoga puta zabilježio DORINGO, redatelj, koji je u svoj portfolio upisao imena poput Nina Romić, Dosh Lee, Gretta, Filip Fantoni… Kako je srž spota ples, trebalo je osmisliti originalnu koreografiju prilagođenu Filipu, koji se nikada nije profesionalno bavio plesom. Taj zahtjevni zadatak je odlično odradila koreografkinja i voditeljica plesnog studija Fusion, Nina Vidošević. Uz pomno osmišljenu koreografiju, Nina je za glavnu žensku ulogu u video spotu odabrala talentiranu plesačicu Ivonu Orečić, studenticu psihologije. Uz Ivonu i Filipa u velikoj dvorani XXL Fitnes Centra Zagreb zaplesale su Valentina Anaković, Tamara Štoler, Vana Anić i Dora Bašić. Kako bi se publici približila činjenica da Filip nije plesač te da je od malena više volio sport, prikazan je i Filipov sportski duh kroz scene igranja košarke u kojima su se Filipu pridružili njegovi prijatelji: Mateo Škrinjar, Tim Franković i Dominik Štrkalj. Da je Filip bio dobar učenik, pokazuje činjenica da su mu za potrebe snimanja video spota širom otvorili vrata u Osnovoj školi Bukovac, koju je svojevremeno pohađao i uspješno završio.

Filip Pintar je u pjesmi „Zajedno“ nastavio suradnju s MALEKom, s kojim je snimio duet „Poželim“, no ovaj put na autorskom nivou. Pjesmu je i ovoga puta aranžirao i producirao perspektivni glazbeni producent Jere Šešelja, koji joj je dodijelio prepoznatljiv Filipov stil poput onoga uspješnice „Ti si dar s neba“, koja se pet uzastopnih tjedana nalazila na nacionalnoj listi HR TOP 40.

Čini nam se da će „Zajedno“ biti jedna od onih pjesama koju ćemo rado slušati i pjevušiti u društvu voljene osobe kroz ove vruće ljetne mjesece, a i dulje.

Filipa Pintara pratite na:
https://www.youtube.com/c/FilipPintar
 https://www.facebook.com/FilipPintarMusic
https://www.instagram.com/filippintarmusic

More in pop!mix/scena

To Top