Connect with us

POP!MIX

“Mišo Kovač – Antologija” donosi čak 131 pjesmu!

Fotografija naslovnice: Ivica Jakić

pop!mix/news

“Mišo Kovač – Antologija” donosi čak 131 pjesmu!

Legenda hrvatske glazbe Mišo Kovač oduvijek je bio glazbeni fenomen naših prostora, a u čast njemu i njegovoj nevjerojatno uspješnoj karijeri objavljivane su brojne kompilacije. Neke su obilježavale određeno razdoblje djelovanja, neke su bile odabir samo najvećih hitova, a upravo je dostupna i najopsežnija kolekcija pjesama koja seže u same početke njegovog djelovanja do najnovijeg razdoblja. 131 pjesma po izboru samog Miše Kovača dio je uspješne edicije Antologija izdavačke kuće Croatia RecordsŠesterostruko CD izdanje dolazi s iznimno bogatim popratnim sadržajima, knjižicom na 52 stranice u kojoj se nalaze rijetke fotografije Miše Kovača autora Stanka Karamana, Marka Čolića i Ivice Jakića te iz privatne arhive supruge Lidije Kovač i arhive Jugotona, odnosno Croatia Recordsa.

“Ako me ostaviš”, “Ostala si uvijek ista”, “Malo mi je jedan život s tobom”, “Drugi joj raspliće kosu”, “Proplakat će zora”, “Noćas ćemo zemlji ko materi reći”, “Svi pjevaju, ja ne čujem”, “Poljubi zemlju”, “Zalij to cvijeće suzama sreće”, “Nikoga nisam volio tako”, “Jedina prava bila je ona”, “Dalmacija u mom oku”, samo su neki od hitova koji su proslavili Mišu Kovača, a koji se nalaze na Antologiji. Tu je i njegova prva singlica, obrada velikog hita Raya Charlesa, Ne mogu prestat da te volim (I Can’t Stop Loving You), ali i zadnji singl iz 2018. godine Pismo moja. Obuhvaćen je najveći dio njegove karijere, kako s najpopularnijih tako i s onih manje popularnih, ali ništa manje cijenjenih albuma. Stoga je ova kompilacija najobuhvatnija do sada.

Fotografija naslovnice: Ivica Jakić

“Jako je teško bilo odabrati najljepše Mišine pjesme za Antologiju. Možda je to i razlog zašto je Mišina Antologija objavljena tek sada. Teško je bilo takvu karijeru svesti na broj pjesama koje stanu na nekoliko CD-a i baš zato ova Antologija nije jedno standardno greatest hits izdanje. Ova antologija je Mišin odabir njegovih najdražih pjesama, svojevrstan poklon svojoj publici koja ga toliko vjerno prati i obožava. Zasluženo, jer Mišo ni u jednom trenutku svoje karijere nije prestao uvažavati i slušati svoje fanove.”, piše u knjižici izdanja Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa i Mišina glazbena urednica. 

“Mišo je prolazio kroz mnoge, i to ne jednostavne, životne izazove, ali ih je uvijek znao, i to dosljedno i hrabro, prevladati. Imao je u sebi ono nešto što nitko drugi nije na estradi, a posebno u kontaktu s publikom na svojim koncertima. Kao osoba i kao glazbenik Mišo zaslužuje samo superlative. Njegova zvijezda ne može izgubiti sjaj, a njegovi hitovi poput bisera vrijedit će sve više.”, rekao je Mirko Bošnjak, direktor Jugotona u najzlatnijim vremenima ove diskografske kuće u koju je uspio vratiti Mišu Kovača.  
“Ono što vidite i čujete na njegovim koncertima – to jeste Mišo Kovač i privatno. Sav u pokretu, poletu, često namršten, zabrinut, ali često i nasmejan i srećan. Šutljiv i pričljiv istovremeno. On je slika i prilika svojih pesama; njemu se emocije čitaju s lica, u pogledu, on ne ume ništa da krije, niti je to ikad pokušavao. Čitava njegova karijera je roman o nepatvorenoj emociji. Koja vas, slušajući iznova njegove pesme, zarobi i ne pušta. Do poslednje suze i poslednjeg drhtaja.”, rekao je za potrebe ovog izdanja velikih poznavatelj lika i djela Miše Kovača, ugledni novinar Petar Luković.“Mišo Kovač više nije samo legenda, on je i fenomen na koji se mnogi mogu ugledati, ali ne i prestići. U jednom intervjuu je rekao kako moraš nekoga čuti uživo da bi o njemu mogao suditi. Dovoljan je jedan koncert Miše Kovača i svima bi bilo jasno – on je bez premca legenda i vječni hrvatski ponos”, stoji u biografiji o Miši Kovaču koju je u knjižici pisao Nikola Knežević, glazbeni urednik Croatia Recordsa.

Dodjela Multi-platinum awarda u Splitu 2019. godine (Foto: Stanko Karaman)

“Mišo Kovač – Antologija” sastoji se od 131 pjesme koje su remasterirali Goran Martinac i Mauro Širol iz Croatia Records Studija. Sjajno likovno oblikovanje radila je Ana Luketin Fahrenwald.Izdanje možete ekskluzivno poslušati na Deezeru, a od sljedećeg petka, 3. travnja šesterostruki CD bit će u prodaji putem webshopa Croatia Recordsa.

More in pop!mix/news

To Top