Connect with us

POP!MIX

Mia Dimšić s najprodavanijim albumom nastavlja osvajati srca hrvatskih slušatelja

pop!mix/news

Mia Dimšić s najprodavanijim albumom nastavlja osvajati srca hrvatskih slušatelja

Mia Dimšić, promo

Mia Dimšić s najprodavanijim albumom nastavlja osvajati srca hrvatskih slušatelja

Debitantski album  Mie Dimšić „Život nije siv“ trenutno je njaprodavaniji domaći album. U prvoj polovici godine mlada Osječanka prodala je najviše albuma te nastavlja osvajati srca hrvatskih slušatelja. Slijede je Željko Bebek, Zdravko Čolić te Goran Bare i Majke.

U prvoj je polovici ove godine top lista 40 najprodavanijih domaćih izdanja otkrila koji su glazbeni uratci slušateljima u Hrvatskoj bili najomiljeniji. Hrvatska diskografska udruga kreirala je listu na temelju podataka dobivenih sa čak 164 prodajna mjesta diljem Hrvatske.
Među njima se na sam vrh smjestio album Mie Dimšić, mlade Osječanke koja je opetovano iz tjedna u tjedan zauzimala prve pozicije top ljestvica prodaje. Njezin uspješan debitantski album „Život nije siv“ i nakon godinu dana od izlaska predstavlja izniman glazbeni uradak u izdanju Croatia Recordsa, što dokazuje još jedno prvo mjesto na listi najprodavanijih domaćih izdanja – ovoga puta polugodišnjoj.

„Hvala vam od srca što ste kupili ovaj album. Prošlo je već godinu dana od njegovog izdavanja, a vi ga i dalje volite i podržavate, i to mi daje snagu i motivaciju da radim dalje za vas, i da pripremim neke nove pjesme koje će vam se svidjeti još više.“ – rekla je Mia Dimšić, dobitnica glazbene nagrade „Porin“ u čak šest kategorija (album godine, pjesma godine, najbolji album pop glazbe, najbolja produkcija, najbolji album popularne duhovne glazbe, najbolje likovno oblikovanje).

(Fotografija: Croatia Records promo)

Mijin album na polugodišnjoj listi najprodavanijih izdanja prate još tri izdanja Croatia Recordsa – „Ono nešto naše“ Željka Bebeka na drugome mjestu, album Zdravka Čolića „Ono malo sreće“ na trećem te album „Nuspojave“ na četvrtom mjestu, koji pripada Goranu Bare i Majkama. Peto mjesto zauzeo je  album Tonyja Cetinskog “Kao u snu” u izdanju Hit Recordsa.

Zanimljivo, i na ovoj je top listi prodaje svoje mjesto zauzeo album „40 najboljih klapskih hitova“ u izdanju Scardone te tako sa svojim početkom koji seže u 2013. godinu postao najdugovječniji album na ljestvicama najprodavanijih izdanja. HDU je u travnju ove godine spomenutom albumu dodijelio priznanje za dijamantnu nakladu. „Punih pet godina od izlaska ovaj album se nalazi na top listi najprodavanijih, a vjerujem da će se odlično prodavati i idućih pet godina jer su tu pjesme koje su postale novi prepoznatljivi zvuk Dalmacije koji svi vole” – izjavio je direktor Scardone, Branko Paić, po primitku priznanja.

Više o najprodavanijim izdanjima te listama HDU-a možete pročitati na službenim stranicama Top liste.

More in pop!mix/news

To Top