Connect with us

POP!MIX

MI VIDA – nova pjesma otkriva što se nalazi „Ispod mesa“

pop!mix/scena

MI VIDA – nova pjesma otkriva što se nalazi „Ispod mesa“

Iza imena benda MI VIDA stoje glazbenici kojima scena i pozornica nisu nimalo strani – Vida Manestar i Stanislav Stanko Kovačić. Vidu publika poznaje kao prateću vokalisticu grupe Elemental, a Stanko glazbeno surađuje s mnogim izvođačima kao što su Darko Rundek, Pavel, Josipa Lisac, Matija Dedić i Mile Kekin.

Njihov prvi singl „Probaj me uzeti“, koji su publici predstavili u 2018. godini, pokazao je jednu vedriju i dinamičniju stranu benda, a za svoj drugi singl izabrali su malo drugačiju temu, kao i atmosferu intimnije prirode.

„Pjesma Ispod mesa nam je bitna jer naizgled govori o jednoj vrsti bježanja, onom od sebe, koja se ponekad manifestira kretanjem iz veze u vezu, no u principu ona govori o tome da smo mi svi isti, o toj potrebi za bježanjem, na koji god mogući način. Naravno,  bijeg nije rješenje, rješenje je ljubav i suočavanje sa sobom i nadamo se da će pjesma potaknuti ljude na svu paletu osjećaja i misli.“, poručuju Vida i Stanko.

MI VIDU, kako je već navedeno, čine Stanislav Kovačić i Vida Manestar, a po potrebi im se pridružju i drugi glazbenici kako bi se proširila zvučna slika. MI VIDU čini jedna fluidna zajednica glazbenika i umjetnika, a u pjesmi „Ispod mesa“ pridružili su se Daniel Šuljić u aranžmanu, kao i Luka Tralić Shot, koji je sudjelovao u produkciji i masteringu pjesme.

Za režiju i scenarij spota zaslužna je sama Vida Manestar, dok je direktor fotografije Nevio Smajić. U spotu su glumom svoj doprinos dali Marta Cerovečki, Neva Rožman, Nika Reljanović i Vedran Gospodarić.

U budućnosti, do kraja ove godine, MI VIDA ima u planu izdati album. Materijala ima dovoljno, a u sljedećim mjesecima Vida i Stanko rade na tome da sav snimljeni i napisani materijal zaokruže u jednu cjelinu. Do tada nas očekuje još par singlova ovog zanimljivog dvojca, kao i koncerti, koji su temelj benda, budući da njihov koncept kreće ‘od ulice’, gdje su godinama opipavali bilo isprepletenosti glazbe, prolaznika i nastupa u tim, nepredvidljivim uvjetima ceste i gradova.

More in pop!mix/scena

To Top