Connect with us

POP!MIX

Merima Ključo i Jelena Milušić predstavljaju “Danku” s albuma “Lume”

pop!mix/scena

Merima Ključo i Jelena Milušić predstavljaju “Danku” s albuma “Lume”

Hit pjesma Tome Zdravkovića “Danka” zaživjela je u novom ruhu na albumu “Lume”. Specifični kontra-alt Jelene Milušić uz pratnju Merime Ključo, jedne od najpoznatijih svjetskih harmonikašica, ispunio je prostor mostarske Gradske banje u kojoj je snimljen videospot. Izgrađeno 1914. godine u vrijeme austrougarske vladavine, ovo javno kupalište bilo je najmodernije na Balkanu.

Produkciju i video obradu spota radila je Merima Ključo, dok je za kamerom bio Miki Olabarri Powell. “Danka” je dio novog albuma ovih izvrsnih umjetnica, “Lume”, koji sadrži 10 obrada pjesama iz različitih krajeva svijeta i 5 autorskih brojeva inspiriranih rumunjskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom. Među njima su i uspješnice poput “Ima dana”, “Zaspo Janko”, “Maruzella” i “Danka”, a kao gosti se pojavljuju renomirani gitaristi Miroslav Tadić i Atilla Aksoj.

Album je snimljen u mostarskom studiju Pavarotti, u kolovozu 2018. godine. Audio zapis, mix i mastering potpisuje Saša Karabatak, dok je producentica izdanja Merima Ključo. Poznata splitska slikarica Tisja Kljaković Braić autorica je ilustracije koja je “Lume” učinila ne samo iznimnim glazbenim, nego i likovnim djelom. Uz fotografije Marka Ercegovića, likovno oblikovanje zaokružio je Siniša Cvahte.

More in pop!mix/scena

To Top