Connect with us

POP!MIX

“Mene moje uši lažu” – nova pjesma benda Silente

pop!mix/bizz

“Mene moje uši lažu” – nova pjesma benda Silente

Foto: Promo

“Mene moje uši lažu” – nova pjesma benda Silente

Dubrovački bend Silente objavio je singl i videospot “Mene moje uši lažu”, koji će se naći na njihovom nadolazećem četvrtom studijskom albumu.

Zvukovno i produkcijski bend se vratio nekim starijim metodama snimanja koje su, u kombinaciji s novim valom kreativnosti, stvorile zvučnu sliku predstavljenu prvim singlom “Navečer se srca lome” i upravo objavljenim “Mene moje uši lažu”, a bit će nastavljene na svim preostalim pjesmama albuma.

“Pjesma je duet Doris i Tibora s naglaskom na ženski glas koji govori o pogubljenosti i gubitku vjere u vlastita osjetila, pa optužuje svoje oči da je varaju i svoje uši da je lažu. Tanka je granica između ljubavi i ludosti, pomiješale su se istine i laži , a mi smo i dalje pogubljeni kao što bi zaljubljen čovjek i trebao biti. Hvala svima na potpori i strpljenju, odavno nismo bili toliko sretni i uzbuđeni oko vlastitih pjesama jer radimo punom parom i uvjereni smo da smo našim fanovima pripremili vrhunski materijal. Tako da, ili mene moje uši lažu ili je Silente bolji nego ikad. U svakom slučaju, samo pravo” – poručio je bend uoči premijere novog singla.

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, napisana je i uglazbljena početkom godine, a snimljena u kolovozu.

“Mene moje uši lažu”; je, nakon pet godina, prvi singl koji je Silente snimio u suradnji s Nikšom Bratošem, glazbenim producentom njihova prva dva albuma “Lovac na čudesa” i “Neće rijeka zrakom teći”. Miks i mastering potpisao je Domagoj Perišić.

Za potrebe snimanja spota bend je iskoristio veliku dvoranu zagrebačkog kluba Tvornica kulture, uz vodstvo dubrovačkog redatelja i snimatelja Srđana Kokanova, s kojim je bend prethodno surađivao na snimanjima za pjesme “Neobranjivo” i “Rekla si”.

Nakon što je najavni singl novog albuma, “Navečer se srca lome,” osvojio radijski eter, a i još se drži na ljestvicama diljem Hrvatske, singlom “Mene moje uši lažu” Silente finišira novo poglavlje svog rada koje će biti zaokuženo četvrtim albumom, planiranim za 2021. u izdanju LAA-a.

More in pop!mix/bizz

To Top