Connect with us

POP!MIX

Mayales karavana konačno stiže u Rijeku

pop!mix/najave

Mayales karavana konačno stiže u Rijeku

Pravo je čudo da bend predvođen Petrom Beluhanom (a kojeg čine Vlado Mirčeta, Luka Geček, Jure Ferina, Pavle Miholjević, Edi Grubišić Cipal, Roni Nikolić, Ivan Božanić i Nikolina Kovačević) prvi puta stupa na riječko tlo, no godinu je najbolje početi ispravljanjem grešaka.

Njihov „Simbol za sunce” prošle je godine bio i simbol za odličan album – prema izboru 30 glazbenih kritičara i novinara upravo je “Simbol za sunce” zasjeo na prvo mjesto najboljih albuma u 2017! Sunce ih je pratilo i na mnogim svirkama i vrijeme je da Mayalesovo sunce obasja i Rijeku.

“Kao što deseci fantastičnih bendova iz Rijeke i okolice i dalje nemaju priliku češće nastupati u Zagrebu tako ni mi ne uspijevamo u Rijeci ostvariti status ‘domaćeg’ benda, kao što su to na primjer Pipsi ili Jinxi. Ima vremena za sve, ne brinemo se već se nadam se da ćemo upravo s ovim koncertom otvoriti interes klubova i publike u jednom od najprogresivnijih i najljepših hrvatskih gradova”, rekao je Petar Beluhan o riječkom nastupu za Novi list.

U Klub. podno The Beertije Mayalesova karavana stiže u subotu, 27. siječnja u 22 sata.

‘Drink-pop’ je opis koji su sami nadjenuli svojem izričaju, a ima tu, kako i priliči, i ponešto psihodelije. Mayales svoje početke broji još od davne ’90., no prvi album slušali smo tek 1999. i njihali se uz neke od najljepših ljubavnih pjesama („Od ljubavi”, „Mogu i sama”…) Uslijedila je (pre)duga 13-godišnja pauza, a potom pjevačko kormilo preuzima Petar Beluhan. Objavljuju „2″ i pokoravaju scenu koja ih, hvala svemiru, nije zaboravila. Tim albumom na svoje police pospremaju tri Porina, a četiri godine kasnije putanja Mayalesa okreće se prema „Simbolu za sunce”. Pjesmama „Danas smo happy”, „Roadie”, „Malena” i „Bum Bum Bum” učvršćuju svoju poziciju na acid-psihodeličnoj-jazz sceni.

Ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 30 kn mogu kupiti na šanku The Beertije, u Dallas music shopu te online na entrio.hr 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/najave

To Top