Connect with us

POP!MIX

Mauro Staraj & La Banda feat. Pehlin Kings objavili novi singl i videospot

pop!mix/news

Mauro Staraj & La Banda feat. Pehlin Kings objavili novi singl i videospot

”Lampadine” su novi singl riječkog kantautora Maura Staraja i njegove La Bande, koji je nastao u suradnji sa skupinom romskih glazbenika Pehlin Kings. Riječ je o drugom singlu i videospotu sa četvrtog studijskog albuma ”Ovako se to dela 2”. Za Maura i La Bandu karaktreristično je što pjevaju na svojoj autohtonoj primorskoj čakavštini, prepoznatljivi su po dosjetljivim tekstovima glazbeno umotanima u tex-mex i energičnim svirkama kojima osvajaju srca publike pa uživaju ogromnu popularnost u Istri i na Kvarneru. U ovoj pjesmi po prvi put spajaju kvarnerski melos sa zvucima romske glazbe, što na koncertima redovito polučuje odlične reakcije publike. Romski glazbenici Pehlin Kings široj su javnosti postali poznati dok su gostovali u velikom hitu riječkog Leta 3 ”Tazi tazi”.

Videospotom je još više naglašena poznata riječka otvorenost i liberalnost, a pjesma govori o tome kako je ”na kraju sve samo muzika”. Lampadine je talijanska riječ za žarulje, a autor asocira na trenutno stanje u državi –  kako sve više mladih odlazi u narodnjačke klubove i diže ruke u vis kao da ”mijenjaju” žarulje te na satiričan način daje do znanja kako će danas neki napraviti apsolutno sve za 5 minuta slave.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Mauro Staraj, dok su za režiju i scenarij videospota zaslužni Mateo Jurčić i Artem Dushkin. Spot je sniman u riječkom romskom naselju Pehlin te se u nekoliko navrata vidi koliko se dva različita svijeta, tako blizu, a tako daleko, spajaju u jedno.

Lampadine su pjesma o prijateljstvu, jednakosti i ljepoti glazbe te dokaz kako je u glazbi jednostavno sve moguće.

More in pop!mix/news

To Top