Connect with us

POP!MIX

Mate Bulić spektakularnim koncertom u Zagrebu završio turneju

Foto | Goran Berović

pop!mix/izvještaji

Mate Bulić spektakularnim koncertom u Zagrebu završio turneju

Spektakularnim koncertom u prepunoj dvorani ‘Dražen Petrović’ u Zagrebu, Mate Bulić ove je subote završio svoju turneju ‘Ja sam na vas ponosan’.

Nakon odličnih koncerata u Splitu i Osijeku, i zagrebačka publika imala je priliku uživati u trosatnom koncertu glazbenika koji je održao dano obećanje priredivši nezobarovan glazbeni doživljaj za sve svoje obožavatelje.

Među publikom bilo je i poznatih lica, a najveću pozornost privukli su hrvatski izbornici Miroslav Ćiro Blažević, Zlatko Dalić, Veljko Mršić i Lino Červar.

Voditelj Dalibor Petko najavio je večer hitova, a uz poznati takt pjesme ‘Domu mom’ na pozornicu je izašao Mate, praćen ovacijama i uz gromoglasni pljesak publike. Kao i u Splitu i Osijeku i ove se večeri pjevalo u glas, sve do samog kraja koncerta.

 

Foto | Goran Berović

Uz pratnju svog benda Delta i vrhunskih gostujućih glazbenika ujedinjenih u Big band, Mate je na stage donio cijeli spektar emocija. Redali su se  veliki hitovi iz njegove četrdeset godina duge karijere kao što su ‘Narodno veselje’‘Ostarit ću nikad neću znati’ i ‘Tiho, tiho teče Neretva’. Prilikom izvedbe ‘Pjevam i plačem’, zasigurno najemotivnije pjesme na koncertnom repertoaru, koju je Mate izveo uz sjajnog trubača Darka Sedaka Benčića, publika je spontano osvijetlila dvoranu mobitelima.

Ni ovog puta nisu izostali gosti. Uz Tarapana bend s kojima je izveo naslovnu pjesmu turneje ‘Ja sam na vas ponosan’, Mati se pridružila i Maja Šuput. Društvo je izvelo duet  ‘Dvije lude’, a nakon toga je dobro raspoložena pjevačica  pjesmom ‘Svatovska’ dodatno rasplesala dvoranu. U pjesmi ‘Pozdravi je ti’ Mate je udružio glasove sa svojim drugim gostom Ivanom Zakom koji je publiku počastio i velikim hitom ‘Bolja od najbolje’. Uz pjesme ‘Gori borovina’‘Daj ne čekaj’ i ‘Igraj Mare prašina se diže’, Mate je priveo koncert kraju, a za finale je izabrao svoj najveći hit ‘Moja Hercegovina’. Prije pjesme pozvao je publiku da naprave zajedničku fotografiju koju je obećao objesiti o zid u svom dnevnom boravku.

Cijela turneja bilo je jedno predivno emotivno putovanje za mene. Htio sam publici prirediti velike koncerte, a njihova reakcija u sva tri grada bila je izvanredna. Koncert u Ciboni bio je za mene kruna turneje, jer sam upravo ovdje prije 12 godina napravio svoj prvi veliki koncert u Zagrebu. Hvala svima na podršci svih ovih godina i mogu samo upotrijebiti naslov ove turneje. Imam najbolju publiku i ja sam zaista na vas ponosan”, rekao je Mate Bulić za kraj ove dvoranske turneje.

Foto | Goran Berović

More in pop!mix/izvještaji

To Top