Connect with us

POP!MIX

Mate Bulić digao na noge splitsku publiku

Fotografije: Veljko Martinović

pop!mix/izvještaji

Mate Bulić digao na noge splitsku publiku

Dvadeset godina nakon legendarnog koncerta na Starom placu, Mate Bulić sinoć je ponovo digao na noge splitsku publiku! Pred prepunom Spaladium Arenom u četvrtak 20. veljače, započela je turneja ‘Ja sam na vas ponosan’, a Mate je puna tri sata nizao najveće hitove iz svoje četrdesetogodišnje karijere. ‘Domu mom’‘Narodno veselje’‘Ostarit ću nikad neću znati’‘Tiho teče Neretva’ i mnoge druge otpjevao je Mate uz svoj dugogodišnji bend Delta i impresivni prateći Big band pod vodstvom producenta Branimira Mihaljevića.

Na prvom koncertu turneje Matu su pratili i njegovi gosti. Tarapana band otpjevala je s Matom duet ‘Ja sam na te ponosan’klapa Pasika Bulića je pratila na nekoliko pjesama, a svojim plesnim nastupom koncert su obogatili članovi KUD-a Linđo iz Neuma. Jedan od najemotivnijih trenutaka sinoćnjeg koncerta bila je i izvedba pjesme ‘Pjevam i plačem’ uz dojmljivu solo dionicu trubača Darka Sedaka Benčića, a već od prvog takta pjesme publika je mobitelima osvijetlila prepunu dvoranu što je vidno ganulo i samog Matu.

Posebno oduševljenje publike dogodilo se kad se na pozornici pojavio Matin kum, Marko Perković Thompson. Zajedno su otpjevali legendarni hit ‘Pozdravi je ti’, a potom je uslijedilo još jedno iznenađenje – voditelj Dalibor Petko  na pozornicu je donio rođendansku tortu te s cijelom dvoranom zapjevao čestitku povodom Matinog 63. rođendana.

Pred kraj koncerta cijela dvorana je zaplesala i kolo, a nakon što ga publika nije puštala sa stagea i ponovo pozvala na bis, vidno dirnuti Mate je zahvalio svima. “Hvala što ste 40 godina sa mnom i što ste večeras stigli iz svih krajeva. Teško mi je uopće opisati kako se osjećam, jako sam emotivan. Jedino što mogu reću ‘Ja sam na vas ponosan'”, rekao je Mate završivši koncert svojom legendarnom pjesmom ‘Moja Hercegovina’.

Turneja “Ja sam na vas ponosan” nastavlja se ove subote u osječkom Gradskom vrtu, a 29.02. završava  u Zagrebu u dvorani ‘Dražen Petrović’.

—-

Mate Bulić // Osijek // Gradski vrt 22.02.

ULAZNICE: bit.ly/bulic_OS

PARTER: 100 kn | TRIBINA: 130 kn 

—-

Mate Bulić // Zagreb, Cibona, 29.2.

ULAZNICE  bit.ly/bulic_ZG

PARTER: 140 kn | TRIBINA: 170 kn 

More in pop!mix/izvještaji

To Top