Connect with us

POP!MIX

Maja Posavec je uspavana ljepotica

pop!mix/scena

Maja Posavec je uspavana ljepotica

Iako je njezin album prvijenac izašao prije nešto manje od godinu dana, Maja Posavec već objavljuje novi materijal. Singl “Trnoružica” najavljuje njezin drugi album, ali i projekt Femme nouvelle u kojem se ova svestrana glazbenica našla uz brojne domaće kantautorice.

Naime, nova pjesma prva je s kompilacije kantautorica Femme nouvelle koji izlazi u lipnju u izdanju Aquarius recordsa. Tako se Maja našla uz druga imena iz Aquariusa poput Nine Romić, Sare Renar, Aklee Neon.., ali i kantautorica iz drugih izdavačkih kuća poput Remi, Natali Dizdar, Sun U koje su svoje pjesme ustupile za kompilaciju čiji je cilj promocija ženske kantautorske scene.
Majina pjesma “Trnoružica” savršeno karakterizira projekt koji u prvi plan stavlja glazbenice kao snažne i samostalne žene čija autorska djela pomiču granice i mladim autoricama otvaraju nove horizonte.

“Osim što je inicijatorica projekta Lana Čulig, velika kreativka ,istinska ljubiteljica glazbe i glazbenika pa tako i moja prijateljica te apsolutno želim podržati njenu ideju ima još pokoji razlog ima još pokoji razlog zašto sam pristala na ovaj projekt. Naime, zanimljiva mi je intimna i osobna  priroda radova mojih kolegica, potreba da upravo ja (ona) izvodimo tu svoju pjesmu. Skupiti radove žena koje u isto vrijeme na istim prostorima stvaraju je zapravo zbornik ženskog stvaralaštva u kojem naravno rado sudjelujem. Meni kao autorici, a vjerujem i mojim kolegicama puno znači povratna informacija publike, znati da to što radim netko sluša i čuje, da je ta glazba nekome potrebna, da je pjesma nekome zbog nečega važna i draga . Nadam se da će nekome ovaj album olakšati pronalazak te drage i važne pjesme. A kako mi se čini, ovaj će album ponuditi i više takvih pjesama.” – objasnila je Maja Posavec važnost projekta Femme Nouvelle i razloge zašto mu se pridružila.

Pjesma “Trnoružica” nastala je još dok je Maja radila na prvom, albumu. Iako singl nije dobio svoje mjesto na “Kada ne bih imala strah” Maja ju je redovito izvodila na svim svojim koncertima, tako da je pjesma već prije službenog izlaska dobro poznata Majinoj publici.

“Trnoružica je pjesma o djevojci koja čeka princa na bijelom konju. Postoje princeze i prinčevi i bajke se ostvaruju, samo prvo treba proći vrijeme dubokog sna. Bajke su na neki način od djetinjstva moja inspiracija i utočište. Trnoružica je istovremeno vesela i tužna. Mislim da se uz nju može dobro izdivljati kroz ples, a možda se i zamislimo nad nekim svojim dubokim snom.” – rekla je Maja o svom novom singlu.

Spot za Trnoružicu radila je ekipa Izvan fokusa, a u njemu uz Maju glume i njezini glazbenici iz benda Hotel.

“Moja ideja je bila da predstavimo bend kao osoblje hotela uz čistačicu koja kao i Trnoružica čeka svog princa. Pavle Kocanjer je savršeno razumio ideju i napisao točan scenarij. Htjeli smo da bude veselo i da na kraju bude svirka. Osoblje se pretvara u bend Hotel. A što se događa s Trnoružicom i princom morate pogledati.” – najavila je Maja novi spot.

More in pop!mix/scena

To Top