Connect with us

POP!MIX

Luke Black predstavio inovativnu obradu čuvene kineske pjesme „Olive Tree“

pop!mix/news

Luke Black predstavio inovativnu obradu čuvene kineske pjesme „Olive Tree“

Luke Black predstavio inovativnu obradu čuvene kineske pjesme „Olive Tree“

Talentirani mladi glazbenik Luke Black nedavno je objavio inovativnu obradu čuvene kineske pjesme „Olive Tree“, za koji sada predstavlja i prateći videospot.

Inspiriran turnejom po Kini 2016. godine, Luke Black snimio je obradu istoimenog kineskog klasika iz 1979. godine, privučen fascinantnom pričom koja stoji iza pjesme. Priznata kineska autorica Sanpao napisala je mističnu pjesmu o magarcu kojeg je srela na svom putovanju kroz Španjolsku. Pjesma je naknadno prevedena na mandarinski i adaptirana i u glazbeni oblik, koji izvodi Chyi Yu. Luke Black bio je zaintrigiran ovom pričom i transformacijom pisane riječi u melodijsku liniju te je odlučio pretvoriti je u dvojezičnu pjesmu futurističkog pop zvuka.

Prateći videospot djelo je mladog redatelja Koste Đurakovića, koji je također odgovoran za nedavno objavljeni video pjesme „Louder Than A Drum“ Marije Žeželj. Za kostime je bila zadužena dizajnerica Nevena Ivanović, koja stoji iza NEO Design branda.

Videospot kroz kadrove naizgled beskrajne prerije dočarava mističnost pjesme, prateći pritom njenu priču. „Korijen drva masline seže duboko, dok mu grane rastu u smjeru zraka sunca. Maslina simbolizira mir, balans i samoću, dok drvo maslina spaja dvije različite sfere, dobru i zlu“ objašnjava redatelj Kosta Đuraković.

U suradnji s glazbenim imenima kao što su Venza („Seek & Hide“), koji je radio dodatnu produkciju pjesme te Emika, zaslužna za finalni miks i master, Luke je stvorio jedinstvenu obradu u skladu sa svojim umjetničkim duhom. Nova verzija pjesme „Olive Tree“ sadrži dijelove na engleskom jeziku, ali po prvi put i na srpskom. Sada je pjesma dobila i svoj vizualni identitet, u obliku službenog videospota.

Singl „Olive Tree“ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.

More in pop!mix/news

To Top