Connect with us

POP!MIX

Luka Basi po prvi puta na Splitskom festivalu, a ima i album prvijenac

pop!mix/scena

Luka Basi po prvi puta na Splitskom festivalu, a ima i album prvijenac

Dugogodišnji trud i rad urodili su plodom kod mladog pjevača Luke Basija koji svakom novom pjesmom ukrade tisuće srca svoje publike koja mu to nimalo ne zamjera jer prepoznaju dobrotu, otvorenost i veliki talent ovog zaljubljenika u dalmatinsku glazbu. Stoga ne čudi što je Luka, saznavši da će svoj novi hit „Kad vidin Boga uživo“ otpjevati na ovogodišnjem Splitskom festivalu, počeo doslovno skakati od sreće jer se takvoj prilici nadao od kada je prvi put zapjevao.

„Kao dijete sam sanjao o nastupu na Splitskom festivalu zbog svih pjesama koje su tamo izvedene, a ostaju za vječnost. Priznajem da što je festival bliži imam veću tremu, jako mi je stalo da opravdam povjerenje publike. Molit ću da pjesmu otpjevam dostojno te povijesne pozornice i da ju ljudi zavole jer su mi pozitivne reakcije publike najveća motivacija za svaku novu pjesmu’, iskren je Luka kojemu se jako sviđaju komentari da je novi singl himna svih žena zbog kojih su muškarci pronašli smisao u životu. Lukini stalni suradnici Raay i Nenad Ninčević zaslužni su za glazbu i tekst, a aranžman i produkcija djelo su Raay Music-a kojeg čine Raay, Branimir Levac i Krešimir Tomec.

Na bajkovitom, ali i opasnom terenu otoka Paga Luka je snimio videospot pod redateljskom palicom Neo Visualsa, a ni zmije, ogrebotine i sunčanica nisu ih spriječili da snime kadrove od kojih zastaje dah.

Na sam dan Splitskog festivala 6. srpnja Luka Basi priređuje veliko iznenađenje svojim obožavateljima. Napokon će objaviti svoj dugoočekivani album prvijenac koji je odlučio jednostavno nazvati „Luka Basi“, a na kojem će se, uz „Kad vidin Boga uživo“, naći i svi dosadašnji Lukini hitovi kao što su „Nisam ja od jučer“, „Ružo bila“, „Solo“, „Kombinacija“, „U bijelom“, „Istrijanko ružo moja“ i drugi.

Ovo će biti najaktivnije ljeto Luke Basija do sada jer nastup na Splitskom festivalu, brojni koncerti i promocija albuma diljem Hrvatske i Slovenije iziskuju puno priprema i prijeđenih kilometara, ali Luka se veseli svim tim izazovima koji su nekad bili san, a danas su stvarnost.

More in pop!mix/scena

To Top