Connect with us

POP!MIX

Luce u Rockmarku predstavila album, a sljedeći ‘Susret’ je u Tvornici kulture

pop!mix/news

Luce u Rockmarku predstavila album, a sljedeći ‘Susret’ je u Tvornici kulture

(Naslovna fotografija: Luka Nižetić)

Luce u Rockmarku predstavila album, a sljedeći ‘Susret’ je u Tvornici kulture

LUCE je u utorak, 2.10. u Rockmarku službeno predstavila svoj prvi studijski album ‘Susret’ te najavila njegovu koncertnu promociju, 19.10. u Velikom pogonu Tvornice kulture.

Glazbena knjižara Rockmark bila je s razlogom dupkom puna. Jedna od vodećih imena mlađe kantautorske scene otvorila je novu sezonu ‘Akustike’, a uz pratnju svog benda izvela je  nekoliko pjesama s novog albuma te oduševila svojim impresivnim glasom i interpretacijom sve prisutne. Bilo je to odlično zagrijavanje za koncert u velikom pogonu Tvornice kulture gdje će  19.10. Luce s pojačanom glazbenom pratnjom promovirati kompletan album. Luci će se na njenom prvom velikom koncertu u karijeri  pridružiti i nekoliko gostiju – Aljoša i Tonka iz grupe Pavel, Gina i Nenad iz grupe Detour te klapa Stine.

Nakon izlaska EP-a ‘U bojama’, tri godine se čekalo na Lucin prvi dugosvirajući album koji je svjetlo dana napokon ugledao 02.10.2018. i već s prvim recenzijama dobio odlične ocjene i komentare. Pod imenom ‘Susret’ Luce je donijela deset malih priča koje čine jednu veliku, a među kojima su nam već srcu prirasle ‘Vraćam se’‘Bar još tren’‘Početak’ i posljednja ‘Proći će’, a o novom albumu hvaljena kantautorica dodaje:

Svaka od njih je priča za sebe, zabilježena na svoj način, a opet itekako povezana s ostalima. Album je rezultat mojih promišljanja, doživljavanja, retrospekcije i osluškivanja svijeta unutar i oko mene kroz protekle tri godine, kao i promišljanja i doživljavanja mojih suradnika s kojima su neke od tih pjesama napravljene. Jako me veseli što je napokon to moje putovanje zaokruženo u jednu smislenu cjelinu i što je mogu podijeliti s publikom. Ponekad mi se na putovanju činilo da sam krivo skrenula, da uzbrdicu ispred sebe neću moći prijeći, ali baš je taj put bio moj put i doveo me tu gdje jesam i do baš onih susreta koji su se i trebali dogoditi, što će se, nadam se, čuti i osjetiti slušajući album.’

(fotografija: Goran Berović)

Osim Luce autorski su joj se na nekim pjesamama pridružili Miro Gugić, Matej Milošev i Vinko Ergotić. Veći dio albuma aranažirao je i producirao Srđan Sekulović Skansi, a za tri pjesme zaslužan je mladi, no već dokazani Marko Mrakovčić, dok je vrlo originalni dizajn albuma osmislio Mladen Udovičić.

Kritika hvali njen glas, autentičnu emociju, uvjerljivost, autorsku raznovrsnost naglašenu iskrenim tekstovima koji su odraz njenih samih životnih iskustava, diveći se istovremeno njenoj melankoliji u boji uz zaključak kako bi Luce bilo lijepo vidjeti pri vrhu top lista i pred rasprodanim koncertnim prostorima.

Album ‘Susret’ svakako otvara novu stranicu Lucinog glazbenog postojanja i djelovanja. Velika podrška publike očekuje se i u nastavku  Lucinog divnog  glazbenog putovanja i to već 19.10. na koncertu u u Tvornici kulture.

Album „Susret“ dostupan je u Menart multimedijalnoj knjižari, CD Shopovima (Aquarius, Dancing Bear, Dallas Records i Croatia Records), Rockmarku, u Multimedijalnim knjižarama Znanja i Hoću knjigu te na Deezeru.

(Likovno oblikovanje naslovnice albuma: Mladen Udovičić)

More in pop!mix/news

To Top