Connect with us

POP!MIX

Livio Morosin & Maer objavili singl i album

pop!mix/scena

Livio Morosin & Maer objavili singl i album

Livio Morosin & Maer objavili singl i album

Livio Morosin & Maer (pseudonim iza kojeg se krije znanstvenik Valter Milovan) objavili su singl “Lažemo se (svaki dan)” s albuma “Hereza” koji je od danas dostupan na svim digitalnim platformama.

Suradnja Porinom ovjenčanog Livija i znanstvenika Maera započela je ovog ljeta u istarskom mjestu Pomer te je većina albuma tamo i napravljena. Radi se uglavnom o Maerovim pjesmama (tekstovi i glazba) koje je Morosin aranžirao i producirao. Usput im je “iz džepa” ispao i instrumental “Mukalba”, a sâm naziv albuma “Hereza” dolazi od pjesme “Hereza z Galiole” prema otočiću koji se nalazi u Kvarnerskom zaljevu.

Na albumu su svirali Livio Morosin (računalo), Maer (vokal i usna harmonika) te gosti Branko Sterpin (truba) i Luka Vrbanec (saksofon). Album krase izvanredna Morosinova produkcija i intrigantni Maerovi tekstovi uz sjajnu naslovnicu priznatog umjetnika Danila Dučaka.  Album otvara singl “Lažemo se (svaki dan)” nakon kojeg slijede “Ljetna pjesma”, “Čekati čekati”, već spomenuta “Hereza z Galiole”, “Pjesma iz D”, “Munida”, “Paranoia, paranoia let me go”, “Škifo people” i za zatvranje instrumental “Mukalba”.
Posebnost albuma je i ta da je uz pjesme na hrvatskom standardnom jeziku, nekoliko pjesama napisano dijalektom: “Hereza z Galiole” je na čakavskom narječju, a “Paranoia, paranoia let me go” i “Škifo people” nastale su kombinacijom engleskog i mletačkog (istroveneto) dijalekta.

More in pop!mix/scena

To Top