Connect with us

POP!MIX

Lika Kolorado predstavlja debitantski album “Smiješ zaurlat”

pop!mix/news

Lika Kolorado predstavlja debitantski album “Smiješ zaurlat”

Lika Kolorado predstavlja debitantski album “Smiješ zaurlat”

Debitantski album sve popularnijeg zagrebačkog benda Lika Kolorado donosi deset moćnih rock skladbi koje obiluju žestokim riffovima, zaraznim radiofoničnim melodijama te autentičnim, pomalo drskim tekstovima.

Lika Kolorado u svojim pjesmama govori o stvarima koje bi drugi “bacili pod sag” – nesigurnosti, nesavršenosti, jalu, ljubomori, mržnji, muljanju, strahu… Upravo te teme su dominirale i na uspješnim najavnim singlovima “Kralj”, “Smiješ zaurlat”, “Sigurno” i “Samuraj” , koji su zaokupili pažnju radijskih urednika i glazbenih kritičara. Album je snimljen u zagrebačkom Morris studiju i Kod Markija, a za miks i mastering su zaslužni Nikola Vranjković i Dejan Lalić Lale, Ivan Petrović (“Sigurno”) te Mark Mrakovčić (“Smiješ zaurlat” i “Kralj”).

Filip Riđički, vokal i frontmen Like Kolorado, o albumu “Smiješ zaurlat” kaže: “Album je čišćenje prašine pod tepihom, svega što si bacao pod sofu blefirajući da ćeš jedan dan počistiti. I onda sve što te muči postanu pjesme, jedan dan, ili malo po malo. Ne zanimaju nas površnosti, nego upravo crno pod noktom, saft svih demona s kojima šećeš. To su te neke mantre na loše dane; biti ćeš bolja pjesma no što si tjedan, bolja pjesma no što si osoba, bolja pjesma nego stid. Uglavnom, pišemo da podijelimo; muči te ovo? Kul, mene isto. Što ćemo s tim? Idemo pjevati, možda prođe”.

Recenziju albuma pročitajte na poveznici ovdje.

Promocija albuma prvijenca Like Kolorado će se održati u petak, 9. ožujka, u zagrebačkom klubu KSET. Ulaznice po cijeni od 20 kuna u pretprodaji mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Empireu, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 30 kuna.

Grupa Lika Kolorado je osnovana 2016. godine, a nastupa u sastavu Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj). U kratkom vremenu su ostvarili zapažene uspjehe – pobijedili su na 21. HaGeeF-u, najvećem i najdugovječnijem nacionalnom demo festivalu, ušli u finale Karlovačko RockOff-a te održali brojne zapažene nastupe u klubovima i na festivalima diljem regije.

Lika Kolorado – “Smiješ zaurlat”

1. Gas
2. Sretna stvar
3. Sigurno
4. Glad
5. Kralj
6. Samuraj
7. Smiješ zaurlat
8. Sanjao sam te
9. Jelda, jelda
10. Miris auta moje majke

More in pop!mix/news

To Top