Connect with us

POP!MIX

Legendarni slovenski bend Lačni Franz objavio je novi studijski album

pop!mix/news

Legendarni slovenski bend Lačni Franz objavio je novi studijski album

Legendarni slovenski bend Lačni Franz objavio je novi studijski album

Legendarni slovenski bend Lačni Franz, na čijem čelu je pjevač i tekstopisac Zoran Predin, objavio je novi studijski album na hrvatskom jeziku “Akustična pusa”. Novo izdanje donosi 10 pjesama koje će idući tjedan u nakladi Croatia Recordsa biti objavljene i na slovenskom jeziku, a pod nazivom “Nova nebesa”.

Prvi singl s novog albuma bila je punokrvna rock pjesma “Kada smijem se u snu” objavljena još u srpnju ove godine, a tada je Predin na sljedeći način objasnio ideju za tu pjesmu: “Skoro svaka djevojka mašta o tome, kako će jedne noći doći pravi gusar po nju, odvesti je na svoj otok sreće i tako spasiti od dosade. Kroz ‘gusarske’ refrene odajemo način na koji se to može obistiniti”. Nova pjesma ljubavne tematike u kojoj se osjetila duhovitost i ironija, označila je nastavak rada čuvenog, ali pomlađenog benda koji se diskografiji vratio 2016. godine, nakon pauze od čak 22 godine. Nedavno objavljeni singl “Koji s vjetrom pjevaju” označio je početak proizvodnje novog albuma za koji je u potpunosti glazbu i tekstove napisao Zoran Predin, dok su mu u samo tri pjesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov. Aranžmane popisuje cijeli bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i synthu te naravno, Zoran Predin kao glavni vokal. Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru, u kolovozu ove godine, produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič.

Album “Akustična pusa” svojevrsni je nastavak priče albuma “Svako dobro” koji je objavljen u rujnu 2016. godine, također u nakladi Croatia Recordsa.

Lačni Franz jedan je od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih godina, a Zoran Predin nesumnjivo dio najužeg kruga najvećih kantautora koji značajan broj svojih sjajnih nastupa održava upravo u Hrvatskoj, uz osobito zapažene suradnje s Arsenom Dedićem. Upravo iz tog razloga hrvatska publika oduvijek ima posebno mjesto u njegovom srcu pa će shodno tome i novi album hrvatski obožavatelji zasigurno objeručke prihvatiti.

Više informacija o Lačnom Franzu i Predinu pronađite na Predinovoj internetskoj stranici: http://predin.com/, kao i na Facebook stranicama: https://www.facebook.com/Lacnifranzofficial i https://www.facebook.com/predin.zoran.

More in pop!mix/news

To Top