Connect with us

POP!MIX

Legendarni gitarist Psihomodo popa, Saša Novak, objavio solo album “Ja sam tu”

pop!mix/news

Legendarni gitarist Psihomodo popa, Saša Novak, objavio solo album “Ja sam tu”

Bivši gitarist i producent jednog od najvažnijih hrvatskih rock sastava, Psihomodo popa, predstavlja solo album pod nazivom “Ja sam tu” kojim označuje povratak na glazbenu scenu, ali i u njegovu matičnu izdavačku kuću Croatia Records.

Singl koji nosi naziv kao i album predstavio je točno prije godinu dana, a na nosaču zvuka nalazi se još 11 pjesama i tri bonus pjesme. Većinu njih napisao je i aranžirao upravo Saša Novak koji je osim svoje voljene gitare uzeo u ruke i bas, odsvirao klavijature te čak zasjeo i za bubnjeve. Ovaj multiinstrumentalist i odličan gitarist koji je svojim riffovima obilježio najznačajnije albume Psihomodo popa, jedan dio ovog studijskog uratka posvetio je upravo tom bendu. Naime, snimio je novu verziju pjesme “Ramona” koju je predstavio uoči velike obljetnice kultnog albuma “Godina zmaja” (Jugoton, 1988.), a nije zaboravio ni velikog Dragu Mlinarca i Grupu 220 čiji je veliki hit “Osmijeh” objavljen u njegovoj live verziji iz Hard Placea. Osim na hrvatskom, Saša pjeva i na engleskom jeziku pa se na ovom izdanju mogu naći i pjesme “Running For You”, “Cold” i “My Darling”.

Saša Novak poručuje nazivom albuma da je tu i da nikada nije otišao, iako ga je život odveo izvan Hrvatske. Ali njegov doprinos zvuku Psihomodo popa i hrvatskoj glazbi nemoguće je zaboraviti, a njegovi vjerni obožavatelji od sada mogu uživati u solo albumu s ukupno 15 pjesama.

Koncertna promocija ovog albuma bit će u subotu, 27. listopada u zagrebačkom Hard Placeu.

More in pop!mix/news

To Top