Connect with us

POP!MIX

Lea Dekleva predstavlja raskošnu baladu “Daleko”

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

pop!mix/news

Lea Dekleva predstavlja raskošnu baladu “Daleko”

Daleko” – prvi singl Lee Dekleve nakon četiri godine, jedinstvena je balada s prizvukom soundtracka koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Svojom iskrenom emocijom te raskošnim orkestralnim aranžmanom dotaknuti će srca slušatelja u ovim, kako sama Lea kaže „neromantičnim vremenima“.

Snimana je u studiju Marijana Brkića-Brka (Parni valjak), a za orkestraciju je zaslužan Dalibor Grubačević.

Glazbeno spojiti rokera i orkestratora klasične glazbe, a sve na temelju mediteranske duše koju autor Jure Stanić nosi bio je izazov i posebna  radost….” komentirala je Lea ovu zanimljivu kombinaciju suradnika.

Pjesma je ujedno i najavni singl novog albuma, svojevrsnih sabranih djela autora Jure Stanića te je jedna od posljednjih pjesama koje je Oliver Dragojević planirao snimiti. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu Lee i Jure, upečatljiva balada „Daleko” ipak je zaživjela, a sam autor nam je otkrio i zašto je ovu pjesmu povjerio u Leine ruke:

Leu poznajem dvadesetak godina i od početka njezine karijere sam je podržavao. Svoja je i autentična. Uživam u njezinim muzičkim radovima, razmišljanjima i bila mi je sasvim logičan izbor.”

Na albumu svoje mjesto naći će Stanićeva poznata djela u drugim čitanjima u izvedbama  cijenjenih glazbenika; Gibonnija, Gabi Novak, Stjepana Hausera, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Antonia Serrana, Tedija Spalata.

More in pop!mix/news

To Top