Connect with us

POP!MIX

Lana Janjanin i Dina Rizvić će uz Jazz orkestar HRT-a u Lisinskom promovirati “Miracles”

(Foto: promo)

pop!mix/najave

Lana Janjanin i Dina Rizvić će uz Jazz orkestar HRT-a u Lisinskom promovirati “Miracles”

Osim autorskih pjesama na albumu se nalazi i nekoliko osvježenih obrada u jazz izdanju

Dvije iznimno talentirane glazbenice, Lana Janjanin i Dina Rizvić, promovirat će, 21. ožujka, u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog prvi zajednički studijski album naziva “Miracles” koji su snimile sa Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije.

Ovim studijskim izdanjem objavljenim za Croatia Records, Lana Janjanin i Dina Rizvić ušle su u glazbenu povijest naših prostora kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale, otpjevale i snimile svoj opus za jazz orkestar. Učiniti to u ovako ranoj životnoj dobi samo je još jedna potvrda njihovogneizmjernog talenta, marljivog rada i kreativnosti. Svakako treba spomenuti i kako je Lana Janjanin ove godine nominirana za nagradu Porin u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Autorske pjesme jedne i druge glazbenice podijeljene su na dva nosača zvukakoje krasi i zajednička pjesma “Miracles” s kojom su najavile istoimeno izdanje. Osim autorskih pjesama treba istaknuti i nekoliko osvježenih obrada u jazz izdanju, a u pitanju su pjesme Đorđa Balaševića (“Odlazi cirkus”), Arsena Dedića i Nikice Kalogjere (“Izmijenila si se, Ana” feat. Matija Dedić), Franka Sinatre (“I’m A Fool to Want You”) i Colea Portera (“Night & Day”). Ukupno 12 pjesama koje će vas odvesti na jedno otmjeno, damsko jazz putovanje na kojemu su im se pridružili i članovi Jazz orkestra HRT-a.

Upravo će Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog nastupiti zajedno s Lanom i Dinom na koncertu u Lisinskom, 21. ožujka s početkom u 20 sati u sklopu promocije albuma “Miracles”.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna su dostupne na blagajnama Lisinskog i u sustavu ulaznice.hr, a dvostruki album “Miracles” se može naći na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

More in pop!mix/najave

To Top