Connect with us

POP!MIX

LADO i Neli Andreeva nakon odgođenog koncerta publici poklonili video

pop!mix/news

LADO i Neli Andreeva nakon odgođenog koncerta publici poklonili video

LADO i Neli Andreeva povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije

Svečanim koncertima u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi, Ansambl LADO obilježio je početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u siječnju ove godine.

Zbog sprečavanja širenja pandemije korona virusom odgođen je koncert Orkestra Ansambla LADO u Bugarskoj na kojem je posebna gošća trebala biti  Neli Andreeva, jedna od najistaknutijih solistica bugarskog nacionalnog folklornog ansambla Filip Kutev.

Zahvaljujući želji i entuzijazmu Ladovih umjetnika i Neli Andreeve za upoznavanjem građana Bugarske s hrvatskom tradicijskom kulturom, suradnja se nastavila digitalnim putem. Ladovi glazbenici snimili su glazbu na pjesmu Siniše Leopolda „Oj, ti bela zorja“ koju je otpjevala upravo Neli Andreeva. Video je objavljen na službenom YouTube kanalu Ansambla LADO.

„Nadamo se da ćemo nakon stabiliziranja cijele situacije u bližoj budućnosti realizirati planirani koncert u Sofiji i suradnju sa solisticom svjetskog glasa Neli Andreevom, te da ćemo imati prilike bugarskoj publici prikazati bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe.“, rekla je ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić

Uz spomenuti koncert u Bugarskoj, odgođeni su i Ladovi nastupi koji su se povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije trebali održati na Malti, Cipru, Poljskoj i Mađarskoj. Održane koncerte u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi financijski je podržalo Ministarstvo kulture.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top