Connect with us

POP!MIX

LADO i Electro singl i spot posvetili Elizabeti Toplek

LADO i Electro singl i spot posvetili Elizabeti Toplek

Ansambl LADO i dvojac HR Electro vraćaju se na glazbenu scenu novim spotom za pjesmu „Dolinom se… (Song for Elizabeth)” s albuma 2.0 Memorabilium nastalim u sklopu zajedničkog projekta LADO Electro.

Inspiracija za obradu pjesme bila je Elizabeta Toplek, poznatija pod nadimkom Teta Liza koja je prepoznatljivim glasom i emotivnom interpretacijom pjevala ovu kao i stotine drugih pjesama iz svoga Međimurja.”, rekao je Boris Harfman, solist Ansambla LADO koji je, uz Hrvoja Crnića Boxera, autor albuma 2.0 Memorabilium.

Elizabeta Toplek bila je pjevačica međimurskih narodnih pjesama, u izvornom obliku znanih pod nazivom međimurska popevka. Poznata pod nadimkom Teta Liza, izdala je tri glazbena albuma. Onaj snimljen u suradnji s Ansamblom LADO “Teta Liza i LADO” iz 2007. dobio je tri Porina: za nabolji album folklorne glazbe, najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe. Ova nezaboravna heroina etno glazbe preminula je 12. kolovoza 2017. godine u Prelogu.

U spoju tradicijske i elektroničke glazbe, u pjesmi do izražaja dolazi emotivna vokalna izvedba Ladove solistice Vlatke Hlišć.„U suradnji s Borisom Harfmanom i Hrvojem Crnićem, LADO ovim projektom tradicijsku glazbu predstavlja na posve drugačiji način u odnosu na svoj uobičajeni repertoar. Želja nam je aktivnije uključiti LADO u suvremenu kulturnu, klupsku i alternativnu glazbenu scenu te novoj publici približiti hrvatsku glazbenu baštinu. Nadamo se da će publika ubrzo moći uživati u live izvedbama LADO Electra.”, rekao je Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO.

Dolinom se… (Song for Elizabeth)” jedna je od ukupno 26 pjesama s dvostrukog nosača zvuka LADO Electro 2.0 Memorabilium u izdanju Aquarius Recordsa.

More in pop!mix/news

To Top