Connect with us

POP!MIX

Koncertom u BBF-u Diogen i Dean Dvornik predstavili svoje albume

pop!mix/izvještaji

Koncertom u BBF-u Diogen i Dean Dvornik predstavili svoje albume

foto: Goran Berović

Koncertom u BBF-u Diogen i Dean Dvornik predstavili svoje albume

U zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, splitska grupa Diogen i Dean Dvornik sinoć su službeno predstavili svoje studijske albume. Oba albuma, “Diogen” i “Da je meni biti More”, Croatia Records je objavila 12. listopada, a okupljenim prijateljima, kolegama i medijima predstavili su ih na najbolji način, svirkom uživo.

Zoran Ukić i Jadran Vušković, članovi nekadašnje kultne grupe Daleka obala, prije dvije godine okupili su novi bend i nazvali ga prema filozofu Diogenu. Nižući singl za singlom, predstavljajući pjesme na CMC festivalu u Vodicama i Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku pokazali su jedan novi uzlet pa je i objavljivanje njihovog prvog albuma u novom sastavu uslijedio vrlo brzo, a njihovu kvalitetu potvrdile su i dvije nagrade s Dalmatinske šansone u Šibeniku. “Diogen”, “Mala crna haljina”, “Anđeo čuvar”, “Kralj ceste” i ostale, koje su jučer odsvirali pred publikom u rockerskom okruženju, dobile su onaj pravi, moćni zvuk.

Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, naglasio je da su ova dva albuma došla u pravo vrijeme i da ih treba dobro poslušati, a Siniša Škarica, nekadašnji urednik u Croatia Recordsu, otkrio je kako je od samog početka stvaranja svih pjesama bio upućen u rad Diogena o kojima je napisao poduži predgovor albumu.
Odlično raspoloženi Dean Dvornik pokazao je prvo svoje plesačko umijeće u pjesmi “Godine tri” koju je otpjevao s Kristinom Boban, a potom i sviračko na basu uz Diogen. “Ko ljubavnici pravi”, “Okrenija vitar”, “Da si moja”, odlično su zvučale u novim aranžmanima, a ova mini koncertna večer završila je aktualnim zajedničkim singlom “Splitska dica”.

Prvu službenu promociju novih studijskih albuma ovih splitskih glazbenika došli su podržati i njihovi brojni poznati glazbenici i kolege: Neno Belan, Boris Hrepić Hrepa, Siniša Škarica, Zoran Škugor, Jakša Jordes, Zoran Čutura, članovi grupe Film Music Orkestar, Mario Rucner, Renato Đošić Renman i brojni drugi.

More in pop!mix/izvještaji

To Top