Connect with us

POP!MIX

Izolacija kao inspiracija – Tajna Sergejeve nove pjesme

Naslovna fotografija: Nemanja Novakovic

pop!mix/scena

Izolacija kao inspiracija – Tajna Sergejeve nove pjesme

Kao i svih prethodnih, i ovog ljeta Sergej Ćetković svojoj publici poklanja novu pjesmu, kojom najavljuje sedmi studijski album, planiran za nadolazeću jesen.

Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog ljetnjeg hita “Pusti probleme”, Sergej se ovaj put vraća svom autentičnom opusu emotivnih ljubavnih pjesama koje su mu zaštitni znak i predstavlja baladu pod nazivom „Vratile se ptice“, inspiriranu ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena.

“Pjesma “Vratile se ptice” nastala je neplanirano, u razdoblju izolacije. Jednu noć, uz klavir i čašu vina, radio sam na dionicama nekih drugih kompozicija koje pripremam za novi album i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često dogodi neočekivano i da neke pjesme same pronađu put do izvođača, a vjerujem i do srca publike. Odmah sam znao da je neću čuvati za neko razdoblje u budućnosti, već kako ju želim sada predstaviti ljubiteljima svoje glazbe, tako da se veselim premijeri i reakcijama publike. Atmosfera pjesme pomalo podsjeća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina, i namjerno sam želio taj retro prizvuk i emociju, jer mislim da nam je ponekad potrebno vratiti se onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Iako je trenutak u kojem objavljujem novi singl veoma težak za sve nas, nadam se da će ova pjesma, I glazba općenito, bar malo doprinijeti širenju optimizma i nade da ćemo iz ove borbe koju svi vodimo izaći kao pobjednici”, izjavio je Sergej Ćetković koji ove godine obilježava dvadeset godina uspješne glazbene karijere.

SERGEJ ĆETKOVIĆ, fotografija: Nemanja Novakovic

Zanimljivost vezana za ovu Sergejevu pjesmu je to što je sekvence usne harmonike odsvirao specijalni gost, poznati svjetski glazbenik Antonio Serrano iz Madrida, koji je puno surađivao sa Oliverom Dragojevićem, Stingom i drugim velikim zvijezdama. Tekst i glazbu napisao je Sergej, a aranžman su radili Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot u režiji Nemanje Novakovića snimljen je među filmskim kulisama “Avala filma” i na obroncima Fruške gore, a direktor fotografije je Lazar Bogdanović.

 

More in pop!mix/scena

To Top