Connect with us

POP!MIX

Iz@ Medošević & Borgie novim singlom najavljuju album

(Foto: Marko Gracin)

pop!mix/news

Iz@ Medošević & Borgie novim singlom najavljuju album

Riječki rokenrol garage bend Iz@ Medošević & Borgie osnovani su početkom 2016.

Priču je pokrenuo Izet koji je dotad pjevao i svirao u Avlijanerima i OŠ Sulud III. Svoj prvijenac, konceptualni album pod nazivom ‘Granulo je Sunce’, Izet je objavio 2016., nakon čega počinje suradnja s pratećom ritam sekcijom Borgie.

‘Brodolom/Party’ prvi je (video) singl s novog, drugog po redu albuma ‘Opera u Sydneyu’, a pjeva o neuzvraćenoj ljubavi između macho straight heteroseksualca i zaljubljenog gay mladića, koji nam kroz pjesmu na duhovit način objašnjava  svoju ljubavnu kalvariju.

„Pjesma je u glazbenom smislu klasični garage rock’n’roll kojim smo htjeli dati hammage grupama poput The Who, T. Rex, starih Partibrejkersa i Vatrenog Poljupca. Na sam izbor singla utjecala je nama prijateljska mlađa publika kojoj se posebno svidio singl, dok su nešto stariji prijatelji (koji su također čuli album na našim zadnjim koncertima) preferirali neke druge pjesme koje će se čuti kroz video singlove u dogledno vrijeme. Mislim da je tema vrlo aktualna i ozbiljna, ali se kroz humorističan tekst može ublažiti i time prihvatiti na normalan i civilizirani način. Humor i dobar rock’n’roll drive liječe sve“ – rekao je Izet o pjesmi.

Pjesmu je ekranizirao ju je redatelj Tomislav Ćurković, a u spotu glume isključivo članovi benda.

Tekst i glazbu potpisuje Izet Medošević, a u glazbi i aranžmanu mu se pridružio i Berislav Pavišić. Pjesma je snimljena u studiju Megaphone (Rijeka), snimao je Davor Tomić, a produkciju potpisuje Zoran Medved.

More in pop!mix/news

To Top