Connect with us

POP!MIX

Ivo Gamulin Gianni najavio gala koncert u Klovićevim dvorima

pop!mix/najave

Ivo Gamulin Gianni najavio gala koncert u Klovićevim dvorima

(Fotografija: by Ante Begić)

Ivo Gamulin Gianni najavio gala koncert u Klovićevim dvorima

Svakoga ljeta na bogatoj se zagrebačkoj koncertnoj sceni izdvoji onaj jedan glazbeni događaj koji interes publike uskovitla kao oluja prašinu s vrućeg gradskog asfalta. Ovoga ljeta ta čast pripada gala koncertu „Belcanto pod zvijezdama“ cijenjenog tenora Ive Gamulina Giannija koji će se održati 5. srpnja pod čarobnim nebom Klovićevih dvora, a dio je koncertnih večeri „Zagrebačke obljetnice“ u organizaciji Klovićevih dvora.

Ovaj umjetnički događaj sezone uveličat će Giannijevi dragi gosti – tri briljantne sopranistice Mima Karaula, Mia Domaćina Topalušić i Ana Zebić Kostel ujedinjene pod nazivom “One”, ženski zbor Mozartine te baletni prvaci Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves.

„Osjećam neopisivu sreću što ću se prvi puta svojoj publici nakloniti na pozornici Klovićevih dvora koja inspirirajuće djeluje na sve glazbenike, a tu ću sreću na sceni podijeliti i sa svojim dragim gostima koji su svatko na svoj način obilježili moj glazbeni put“, izjavio je Gianni koji 2019. uistinu ima razloga za slavlje jer obilježava 20 godina uspješne karijere, a vrhunac proslave dogodit će se 8. prosinca na spektakularnom koncertu u zagrebačkom HNK. Biti će to prava božićna glazbena bajka kojom ovaj talentirani umjetnik slijedi i ostvaruje svoj san, što jasno govori i naziv njegove nove pjesme „Svoj slijedi san“ u kojoj je ugostio ženski zbor Mozartine. Pjesmu potpisuju uvijek originalne autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek, aranžman je djelo Ivana Popeskića, a premijerno će ju čuti i publika u Klovićevim dvorima.

Ivo Gamulin Gianni vrhunski je pjevač čiji su talent, ali i neosporni šarm prepoznale i svjetske glazbene zvijezde pa tako priliku da zapjevaju s njim nisu propustile ni dive Anna Oxa, Gloria Gaynor, Natali Cole i Dionne Warwick, a domaće dive zlatnoga glasa Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Doris Dragović obožavaju spoj Giannijeve karizme i nenametljivosti.

Osim „Belcanta pod zvijezdama“, Zagrepčani i njihovi gosti ovoga će ljeta uživati u još mnogim vrhunskim kulturno glazbenim manifestacijama. Ovogodišnje izdanje festivala „Zagrebačke obljetnice“ predstavit će četiri vodeća zagrebačka ansambla koji 2019. slave impresivne obljetnice umjetničkog djelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj kulturnoj sceni – Zagrebački solisti 65 godina, Zagrebački kvartet 100 godina, Zagrebački kvartet saksofona 30 godina i Zagrebački gitarski trio 35 godina od utemeljenja. Na Griču posjetitelje očekuju koncerti 53. Međunarodne smotre folklora te Operna gala glazbene škole “Iva Kuprešak” u izvedbi opernih pjevača iz cijeloga svijeta povodom 5. obljetnice međunarodnog opernog seminara Canto s gostima iz Metropolitan Opere.

Budite dio spektakla – ulaznice za „Belcanto pod zvijezdama“ u prodaji su putem sustava www.ulaznice.hr po cijeni od 150 kuna.

(Ivo Gamulin Gianni / Fotografija: by Ante Begić)

More in pop!mix/najave

To Top