Connect with us

POP!MIX

Ivan Ivanković predstavio baladu “Srce za ljubav”

pop!mix/scena

Ivan Ivanković predstavio baladu “Srce za ljubav”

Ivan Ivanković je kantautor, pjevač i gitarist koji već dugi niz godina svira s najvećim imenima na hrvatskoj glazbenoj sceni, a krajem 2018. godine odlučuje intenzivno raditi na samostalnoj karijeri. Prvi singl pod nazivom “Srce za ljubav”, za koji potpisuje glazbu, tekst i aranžman, snažna je balada koja vrlo jasno oslikava Ivanov stil i prikazuje njegove kvalitete.

“Tekst za pjesmu doslovno sam „izbacio iz rukava“. Nisam se uspio ni snaći, a već sam imao dobru ideju koju sam razradio uz akustičnu gitaru. Cijeli proces nastanka bio je prirodan, organski, i odmah sam znao da će to biti prvi singl kojim ću se predstaviti široj publici.” – kaže Ivan.

Ivan je već s 9 godina počeo svirati gitaru što je bio početak putovanja prema profesionalnoj karijeri. Godine 2010. seli se u Zagreb osvaja prvo mjesto na gitarističkom natjecanju “Master 2010” i tada stižu prvi angažmani te već u 24. godini života iza sebe ima impresivan broj odsviranih velikih koncerata (arene, dvorane i stadioni u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, BiH, Švicarskoj, Australiji, Kanadi).

“Zaista sam doživio jako lijepe trenutke, proputovao svijet, svirao na mjestima o kojima sam mogao samo sanjati, a sada pokušavam sve to primjeniti na sebe i svoju karijeru. Iskreno se nadam da ćete uživati u onome što radim.”

U razdoblju od 2014. do 2017. godine Ivan snima i tri samostalna albuma za inozemno tržište u hard rock žanru i na engleskom jeziku, a uz angažmane s raznim izvođačima aktivno svira i sa svojim bendom po klubovima diljem Hrvatske i šire. Ne skriva da mu je uzor jedan od najvećih hrvatski rock bendova Opća Opasnost s kojima njeguje prijateljske odnose i koji mu pružaju podršku u ostvarenju glazbenog sna.

More in pop!mix/scena

To Top