Connect with us

POP!MIX

Highway otkriva kako izgleda “Svjetlija strana ulice”

pop!mix/news

Highway otkriva kako izgleda “Svjetlija strana ulice”

Novi singl Svjetlija strana ulice, mladog benda Highway razveselit će sve poklonike pop glazbe. Autori stihova Luka Vojvodić i Petar Tošić u iskusnim aranžerskim rukama Tihomira Preradovića i pod budnim producentskim okom Darka Juranovića D’Knocka, donose pjesmu koja zaista osvaja na prvo slušanje. 

“Najčešće se događa da prvo napišemo glazbu, a onda u trenutku inspiracije i tekst. Ideje su nam slične i jako dobro se upotpunjujemo jer pjesme zajedno pišemo još od školskih klupa. Tihomir Preradović i Darko Juranović su oni koji onda to vješto upakiraju u zvuk koji na neki način daje naš posebni pečat. Inače su naše pjesme mix svega onoga što privatno slušamo, popa i rocka pa tako i naše pjesme odišu spokojnim trenutcima, ali i buntom. Album smo završili i jedva čekamo da naš prvijenac ugleda svjetlo dana”, rekao je Petar Tošić, pjevač grupe Highway.

“Spot za novu pjesmu snimljen je u Herceg Novom u hotelu Plaža. Spot predstavlja kolaž osjećanja koje kroz plesne pokrete donosi glumica Lidija Kordić. Spot je asocijativan i pokazuje odnos nostalgije i sadašnjosti, povezujući te dvije linije radnje u kompaktnu cjelinu, a kadrovi koji predstavljaju bezbrižnu prošlost u spotu snimljeni su s posebnom kamerom (Super 8), što dodatno daje osjećaj nostalgije”, objasnio je Luka Vojvodić.

Redatelj spot Branislav Milatović, dodatno je objasnio svoju zamisao: “Sam ambijent i atmosfera ovog hotela koji odiše naizgled jednostavnošću zapravo nas je uputio u priču koja treba da ima taj “coming of age” momenat. Zbog toga je spot rađen u tzv. fotografskom maniru, gdje je u središtu priče lik djevojke koja  ima reminiscenciju na neko prošlo vrijeme u kojem se pojavljuju članovi benda Highway… To je iniciralo i sudar dva stila u vizuelnom pristupu, sjećanja u vidu super 8mm filma sa sadašnjim trenutkom kojeg smo tretirali kroz stilizaciju. Vjerujem da je ovakav rediteljski postupak prilagođen bendu koji u spotu ne dominira kvantitatvno ali gdje pjesma u muzičko-tematsko smislu dolazi do izražaja.”

Za prošlu godinu članovi benda rekli su kako je bila puna izazova, završili su snimanje svih pjesama za album, odradili veliki broj koncerata po regiji, a ova godina donijela im je i prvo regionalno priznanje, nominaciju za nagradu MAC (Music Awards Ceremony) gdje je njihov singl Beskrajni dan nominiran u kategoriji pop benda hita. Oba singla, Beskrajni dan i novi Svjetlija strana ulice naći će se albumu Skica za portret, debitantskom albumu čiji je izlazak ovog proljeća poremetila pandemija virusom COVID – 19. Ipak, ovaj novi singl i spot kao i idući čiji se izlazak planira na jesen omogućit će bendu Highway još bolju promociju i upoznavanje s hrvatskom publikom.

More in pop!mix/news

To Top