Connect with us

POP!MIX

“Hang your lights” – novi singl Jamiea Culluma

pop!mix/news

“Hang your lights” – novi singl Jamiea Culluma

“Hang your lights” – novi singl Jamiea Culluma

Nagrađivani multi-instrumentalist Jamie Cullum otkrio je „Hang Your Lights“, najnoviji singl s njegove nadolazeće kolekcije pjesama „The Pianoman At Christmas“, koja će slušatelje 20. studenog  uvesti u blagdanski ugođaj obogaćen glazbenikovim vještim umijećem pisanja pjesama i raskošnim glazbenim aranžmanom. Slušajte  „Hang Your Lights“: umhr.lnk.to/JamieHYL

Foto: promo

„Ova je pjesma inspirirana glazbenicima kao što su Ray Charles i Louis Prima. Napisao sam je u izolaciji, a Tom Richards u nju je uveo život svojim genijalnim aranžmanom, koji su odsvirali neki od najboljih svjetskih glazbenika. Proces snimanja je bio fantastičan, neizmjerno radosno iskustvo. Nadam se da će vam donijeti barem malo nade u ovim čudnim i teškim vremenima, predstavljam vam je s ljubavlju!“ poručio je Jamie.

„The Pianoman At Christmas“ glazbenikovo je najambicioznije izdanje do danas; na njemu će se naći 10 pjesama u čijem je snimanju sudjelovalo 57 najboljih britanskih glazbenika, snimljeno je u legendarnom Studio 2, koji se nalazi u Abbey Road studiju, a producirao ga je Greg Wells, zaslužan za hit soundtrack filma The Greatest Showman.

Foto: promo

Glazbenik je otkrio i odakle mu inspiracija za ovakav album: „Božićne pjesme su prepune prekrasnih izmjena akorda i bezvremenskih tekstova. Zadao sam si cilj da napišem 10 autorskih božićnih pjesama koje će biti pune nade i blagdanskog ugođaja, kojima ćete se poželjeti vraćati svake godine. Na ovom sam izdanju imao priliku raditi s najboljim glazbenicima, audio inženjerima i producentima, s kojima sam posvetio veliku pažnju svakom detalju.

Foto: promo

Jamie Cullum do danas je prodao 10 milijuna albuma, a osim po svojoj glazbi, koju je kreirao u više od 20 godina karijere, poznat je i po legendarnim live izvedbama. Imao je priliku surađivati s glazbenicima kao što su Herbie HancockPharrell WilliamsKendrick Lamar i IDLES, s kojima je radio na pisanju pjesama za njihov najnoviji album “Ultra Mono”. Uz brojna priznanja za svoj rad, pripale su mu i nominacije za prestižne nagrade BRIT i Grammy. Kantautor je posljednjih deset godina posvećen i svojoj radijskoj emisiji na popularnoj britanskoj postaji BBC Radio 2.

More in pop!mix/news

To Top