Connect with us

POP!MIX

Grupa Komuna na Slavonija festu predstavlja novu pjesmu

(Foto: Croatia Records promo)

pop!mix/news

Grupa Komuna na Slavonija festu predstavlja novu pjesmu


Bliži se 24. i 25. kolovoz kada će se u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu održati pravi rock spektakl – 3. Slavonija fest CMC 200.  Na festivalu će nastupiti i rock bend Komuna iza kojeg stoji poznati hrvatski glazbenik, tekstopisac i hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo.

“Moram reći da se jako radujem nastupu na festivalu pogotovo što je u mojem gradu Slavonskom Brodu u kojem već dugo nisam nastupao. Zadnji put je bio upravo u tvrđavi s bendom Sauron kad smo se ponovno okupili prije 10-ak godina. Bilo je jako lijepo, nadam se da će tako biti i ovoga puta te da ćemo se mojim sugrađanima predstaviti u jako dobrom svjetlu”, kaže Geronimo i dodaje kako su se Brođani na ovakve događaje uvijek odazivali u velikom broju.

Komuna će otvoriti nastup s novom pjesmom “Faraoni” koju su snimili s beogradskim dječjim zborom RocHoir.

“Slučajno sam ih pronašao na YouTube-u kad su obradili pjesmu Iron Maidena “Fear of the Dark”, tad sam se oduševio i stupili smo u kontakt s njihovom voditeljicom Jovanom Obradović, sjajnom mladom i entuzijastičnom osobom te ljubiteljicom rock glazbe. Mislim da su donijeli lijepu poruku u pjesmi koja je još veća kad ju izgovaraju djeca”, rekao je Geronimo i naglasio da će dati sve od sebe kako bi zadovoljili visoke standarde brodske publike.

Radeći pjesme za cijeli niz izvođača i za vlastita izdanja u kojima je miješao žanrove, Geronimo je u prethodnih 20 i nešto godina postao sinonim za hitmejkera u svijetu lakih nota čiji je opus dosegao impresivnih 250 pjesama. No, rijetki su znali ili zaboravili njegove rock korijene i suradnju sa zagrebačkom hard rock skupinom Legija na čijem je albumu “Do pakla i natrag” (1994.) pjevao prateće vokale, a kasnije i pisao pjesme za njih. Okupljanje benda Komuna svojevrsni je povratak njegovim korijenima.

(Foto: Croatia Records promo)

“Kad smo pokrenuli Komunu nismo razmišljali da to ide u nekom komercijalnom ili velikom smjeru zato što smo svi već zadovoljeni, ako mogu tako reći. Radimo velike stvari i moram reći da je najkomercijalnije ime s kojim radim Halid Bešlić koji je napunio pet puta zagrebačku Arenu, a uglavnom su to moje pjesme već 10 godina. Postigao sam sve što se može postići u komercijalnoj glazbi. Logičan je korak da se dokažem u ovome što možda ljudi nisu ni znali da nosim u sebi, a u stvari sam to pravi ja. Komuna je nama više kao opuštanje, uživamo dok radimo, tako sam rekao i bendu da se postavi upravo iz razloga što se tada postižu najbolji rezultati”, rekao je Mirko Šenkovski Geronimo koji je uputio posebnu video poruku svima koji će doći na festival i ove godine.

“Slavonija fest je jedna velika i pozitivna priča jer vraća rock na jednu veliku pozornicu. Ovo postaje već tradicija i sviđa mi se što je u Slavoniji. Do sada je bilo sjajno i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Očekujem dvije prekrasne večeri.”

Osim benda Komuna, druge večeri Slavonija festa CMC 200, u subotu 25. kolovoza, nastupit će Artan Lili,  Opća Opasnost, Teška industrija, Emir & Frozen Camels, Flyer, Pravila Igre, Fluentes, Neki to vole vruće i headliner Bajaga & Instruktori.

Aktivnosti CMC200 Slavonija Festa pratite na Facebook stranici.

More in pop!mix/news

To Top