Connect with us

POP!MIX

“Galileo je laž, zemlja je ravna!”, poručuju Mnogi Drugi

pop!mix/scena

“Galileo je laž, zemlja je ravna!”, poručuju Mnogi Drugi

Na prvi april, vjerojatno namjerno, Mnogi Drugi objavili su prvi singl kojim najavljuju svoj drugi studijski album. “Galileo” je ujedno i prva glazbena suradnja ovog benda, a Valentino Bošković se pokazao kao idealan izbor za pjesmu ove tematike. Jer tko može bolje govoriti o Galileu, zemaljskoj kugli, izvanzemaljcima i ostalim događanjima na Mliječnoj stazi od intergalaktičkog boga Marsa, Valentina Boškovića.

U nešto drugačijem glazbenom izričaju Mnogi Drugi su se uhvatili u koštac s još uvijek aktualnom problematikom Zemlje kao ravne ploče te je kroz pjesmu i spot satirično prikazuju. U maniri propovjednika finale pjesme zaključuje sâm Valentino Bošković, najpoznatiji nepoznati istraživač svemira.  Dobili smo izjavu mjesečevom poštom i od Valentinota: “Ovi iz Mnogih Drugih su me probudili usri marsovskega pizolota, pa san in se mora nekako osvetit. Za osvetu san in izrepa priko pisme.”

Ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi ne daju konkretan stav o obliku Zemlje već dovode u pitanje sve informacije koje nam se danas serviraju i traže od slušatelja ili gledatelja da se zapitaju što je istina, a što laž.
„’Galileo’ je prvi singl kojim najavljujemo drugi album i novu fazu Mnogih Drugih. Glazbena suradnja s Valentinom Boškovićem, na koju smo jako ponosni jer izuzetno cijenimo njihov rad, također je prva suradnja s nekim glazbenikom i vjerujemo da će ih biti još u budućnosti. Jako smo zadovoljni kako je ispala pjesma i veselimo se otkriti i druge singlove koje pripremamo za ovu godinu – zaželjeli smo se novih pjesama i ta se energija može prepoznati u ‘Galileu’.” kažu Mnogi Drugi.

Režiju spota potpisuju Martin² (Martin Mandir i Martin Zlopaša), Marko Čordaš (Studio Jeka) suvereno je vladao kamerom, za 3D & VFX efekte pobrinuli su se Nikola Kovač i Martin Zlopaša dok je za montažu zaslužan Bruno Režek.

More in pop!mix/scena

To Top