Connect with us

POP!MIX

Frajle objavile album s obradama bezvremenskih hitova

pop!mix/news

Frajle objavile album s obradama bezvremenskih hitova

(foto: promo)

Frajle objavile album s obradama bezvremenskih hitova

Ove godine popularna novosadska grupa The Frajle slavi 10 godina postojanja, a za desetu obljetnicu pripremile su nešto uistinu posebno – album „Obraduj me“, na kojem su ugostile velikane regionalne glazbene scene:  Vannu, Tijanu Dapčević, Borisa Novkovića, Kikija Lesendrića, Željka Bebeka, Alku Vuicu, Ninu Badrić, Sašu Lošića iz Plavog Orkestara, Jasnu Zlokić i Anicu Dobra.

Četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča čine skupinu The Frajle koje obradama, ali i autorskim pjesmama osvajaju publiku od 2009. godine. Interakcija s publikom, neopterećeno uživanje u glazbi te puno pozitivne energije i radosti koje unose u sve što rade, njihove su posebnosti koje ih izdvajaju od ostalih na glazbenoj sceni i magnetski privlače publiku različitih glazbenih usmjerenja i dobi.

Frajle su karijeru započele obradama, no kako su vrlo brzo počele stvarati autorsku glazbu, obrade su neko vrijeme ostale po strani. I zato je upravo deseta obljetnica došla kao savršeni poticaj za ostvarivanje davne želje, album obrada koji okuplja neka od najvećih glazbenih imena regije.

„Još ranije smo znale da ćemo jednom napraviti cijeli album samo s obradama pjesama, ali nikako se nije dogodilo da to i realiziramo. Međutim, prije otprilike godinu dana došle smo na ideju da snimimo album s obradama, ali da na svakoj pjesmi gostuje i originalni izvođač te pjesme. Ideja se svima na prvu svidjela, no znale smo da će realizacija biti malo kompliciranija. Postavile smo si i određene granice: pjesma koju obrađujemo mora biti stara najmanje 20 godina i mora biti pogodna za višeglasje. Uz to, izazov je i odabrati izvođače, pa da i oni pristanu, da se, uostalom, još uvijek i bave glazbom… I tako, milijun malih kriterija koji su se morali poklopiti. I na kraju, dobile smo, skromno ćemo reći – savršenstvo od albuma! Sve obrade u potpunosti drugačije zvuče od originala, svaka ima neku svoju novu emociju i to je ono što je najdragocjenije na ovom albumu. Zaista smo se svakoj pjesmi obradovale kao mala djeca, što je također jedan od razloga zašto se album zove “Obraduj me”. Vjerujemo da ćemo obradovati našu publiku ovim sjajnim izdanjem i da će dugo uživati u pjesmama s ovog albumu.“ – zaključile su Frajle.

Album „Obraduj me“ sniman je posljednjih godinu dana u studiju Croatije Records, za produkciju albuma zaslužan je Dragan Brnas Fudo, a najavljen je s čak dva singla – pjesmom „Ako je vrijedilo išta“ na kojoj im se pridružila Vanna, te pjesmom „Negativ“ na kojoj su ugostile Tijanu Dapčević.

Album „Obraduj me“ je u prodaji.

More in pop!mix/news

To Top