Connect with us

POP!MIX

Edi Maružin, frontmen Gustafa, predstavlja autorski projekt EDI EAST TRANCE BLUES

pop!mix/scena

Edi Maružin, frontmen Gustafa, predstavlja autorski projekt EDI EAST TRANCE BLUES

foto: Ang Maružin

Edi Maružin, frontmen Gustafa, predstavlja autorski projekt EDI EAST TRANCE BLUES

Edi Maružin, jedan od najprepoznatljivijih glasova na hrvatskoj rock sceni, frontmen Gustafa s jakim autorskim pečatom, odlučio je okrenuti novu stranicuEdi East Trance Blues njegov je bastard istarskog tarankanja i bluesa. Zašto blues? “Nisam crnac, ni merikan, ali blues nije pitanje boje ni kontinenta. Blues je stanje uma, odraz duše”, napisao je Edi u predgovoru albumu.

Osim Edija, East Trance Blues su i Čedomir Mošnja, Predrag Ljuna, Danijel Paulović, Davor Milovan Bili, Edi Cukerić, Ang Maružin, Bernarda Ravnić, kao i svi oni koji će u datom trenutku biti na pozornici.

Prvijenac je krstio imenom “Sumpor”, to je njegov “istrijanski bili blues” – deset pjesama za zabavu i utjehu. Autor glazbe, tekstova i aranžmana je Edi, miks i mastering uradio je Marko Kalčić dok je za produkciju zaslužan Edi Cukerić. Fotografije i likovno oblikovanje oblikovanje potpisuje još jedan potomak Maružina, Edijev sin Ang.

“Sumpor” se blueserski oporo porodio u Maružinima, na ognjištu, mjestu gdje su u tvrdoj zemlji preci ostavili svoj pečat i mjestu na kojem je Edi pronašao inspiraciju – na istarskoj zemlji Edi je isklesao nove rifove, a rezultat je ovaj album kojeg ćete konzumirati kao domaću žesticu koju ispijete otprva – prvo grč, a onda osmijeh!

Album “Sumpor” otvara “Puž blues” –  Edi odmah na stol vadi “soj whiskey, soj blues”. “Niš se ne zna”, “Oj, pičiću mali”, “Doma gren”, “Tornaj se”, “Poništo” – redaju se blueserski rifovi, pjeva se o ljubavi, gorko-slatkom životu, živi se rubno, ali sa smiješkom na licu.

“…Dojti opet s nami piti, opet piti. I opet kaj nikad naokolo klatiti i za bluz živiti.”piti i živjeti uz Edijev blues.

More in pop!mix/scena

To Top