Connect with us

POP!MIX

Donosimo vam sva imena MAKK-a!

pop!mix/najave

Donosimo vam sva imena MAKK-a!

Naslovna fotografija: Izvan fokusa

Donosimo vam sva imena MAKK-a!

Sve o MAKK konferenciji, najava nove pjesme i online koncerta Pravila Igre, novi albumi Andrije Rudića, nove pjesme Mejaša i The Splittersa; sve nas to čeka ovaj tjedan u PopRock.hr-u! Svaki radni dan u 19:30h na HTV2.

Savjetnik za komunikacije Hrvatskog društva skladatelja Milan Majerović-Stilinović, stiže u ponedjeljak u PopRock.hr najaviti MAKK konferenciju koja će se održati online od 23. do 27.11. „U dosadašnjim izdanjima imali smo druženje uživo u Muzeju suvremene umjetnosti, a ove godine ćemo streamati online cijelu konferenciju. Naša tema je uvijek glazba, ovaj put nas to intrigira zbog cijele situacije, zanima nas kako nastaviti i kako preživjeti u pandemiji. To će publiku zanimati, a konferencija je potpuno otvorena i dostupna svima“, objasnio je Majerović-Stilinović na čemu je naglasak ove godine. Najavio je i panele i goste: „Svake godine pa i ove imamo nekoliko panel diskusija. Jedna od tema je kako smo preživjeli ovu godinu i što će se događati sljedeće, jedan panel će se baviti digitalnim servisima koji sada dobro rade u Hrvatskoj. Hus, Bajaga i Dino Merlin će također sudjelovati u jednoj diskusiji. Osim panela imamo puno intervjua, jedan od njih je s Dubiozom kolektiv koji su napravili planetarni uspjeh. No, najviše nas zanimaju glazbenici koji su se uspjeli na neki način dobro snaći u pandemiji, poput upravo Dubioze“. Međunarodna autorska kreativna konferencija ove godine ima jaka imena domaće i strane glazbe: Skye Edwards iz Morcheebe, Björn Ulvaeus – osnivač ABBA-e, Jasenko Houra, proslavljena pijanistica Martina Filjak, dirigent i skladatelj Mladen Tarbuk, ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek, Damir Urban, Dino Merlin, Bajaga, Dubioza Kolektiv, Lana Jurčević, Mirela Priselac Remi, Husein Hasanefendić Hus, Danko Stefanović, Zvone Pušić, Nenad Marčec, Dario Draštata i prof. dr. Igor Gliha.

Live koncerte imat će Matija Cvek, Irena Žilić, Z++, Nika Turković i pocket palma. Vidimo se na online izdanju MAKK-a za tjedan dana, od 23. do 27.11.2020.

Foto: Izvan fokusa

U utorak nam Ivan Penezić predstavlja novu pjesmu Pravila Igre “U hladnoj sobi”Dario Radusin je odradio fenomenalan posao na spotu za novi singl, snimanje je bilo odlično, zabavno i teklo je bez ikakvih trzavica. Ne mogu vjerovati da je sve bilo po planu jer je zapravo bilo zahtjevno“, rekao je Penezić dojmove sa snimanja. Na pitanje kakvi su planovi, odgovorio je najavom online koncerta: „Produktivni smo, krenuli smo imati aktivno probe da dignemo neke pjesme s prvog i drugog albuma. Radit ćemo jedan online koncert na kojem ćemo svirati sve 23 pjesme od Pravila igre koje su snimljene do sada. Sredinom 12. mjeseca ćemo to napraviti“.

Foto: Izvan fokusa

Andrija Rudić bivši je gradonačelnik Kutine koji sada ima novi album i dolazi u studio PopRock.hr-a u srijedu: “Album je nastao 2018. godine kad sam promijenio svoj život. Odlučio sam više ne sudjelovati u politici i posvetiti se onome što stvarno volim. Napravio sam si studio, radim muziku za reklame i predstave. U nekom trenutku se počelo događati zapravo to da sam počeo stvarati drugačiju muziku nego prije i tako sam radio na albumu“, ispričao je Andrija sve o svojoj životnoj promjeni koja je rezultirala albumom pod nazivom „Tri metra od mora i tri godine od tebe“.

Foto: Izvan fokusa

U četvrtak Nikola Bosilj iz Mejaša najavljuje njihovu novu pjesmu „Nova godina“„Prizivamo novu godinu u toj pjesmi, nadamo se da će biti puno bolja, nadamo se da nas neće dugo zabranjivati. Žalosno je to što svi ljudi na planeti koriste glazbu, ali sad ju ne mogu konzumirati na pravi način. Sjedimo doma i čekamo bolja vremena, nisu to samo glazbenici već i cijelo tehničko osoblje koje isto čeka“, opisao je i pjesmu i probleme glazbene scene Nikola Bosilj. „Nalazimo načine da se dobro zabavimo, imamo svoju videoprodukciju, snalazimo se i pomažemo si. Denis Dumančić je u ovoj pjesmi s nama kao vokal“, rekao je Nikola i dodao: „Imamo treći studijski album i upravo smo ga objavili. Ima tu jako puno već objavljenih hitova, ali i neobjavljenih pjesama. Na albumu imamo četiri suradnje i sve su pjesme ostavile do sada ozbiljan trag“.

Foto: Izvan fokusa

Josip Senta iz splitskog benda The Splitters stiže u PopRock.hr u petak predstaviti novu pjesmu: „Oko spota za novi singl nije bilo ideja, pa smo se našli sa Stipom Ninčevićem i rekli mu da nam treba spot. I tako smo jednostavno sve spontano napravili“. Pitali smo ga kakav je koncept albuma: „Sve pjesme su ljubavne, ali brže i žešće, “Zapravo ti” je jedna od balada no album je malo žešći od toga“. Kaže i da su kritike odlične: „Drugačiji je album nego prošli jer prije svega pjevamo na hrvatskom jeziku i više nas publike razumije, a kritičari kažu da smo tek sad “propjevali”. Zadovoljni smo“.

U ovotjednom izdanju PopRock.hr-a imamo priliku vidjeti i nove pjesme Marina Jurića Ćivre, Kim Verson i Bukowskee-a, kao i nove spotove Lu Jakelić, sastava Doringo, Vanne, Alena Slavice i Z++-a. Osim toga, predstavljamo novi album Mikija Solusa i donosimo novosti o serijalu „A Porina dobiva…“.

Gledajte već večeras od 19:30 na HTV2.

More in pop!mix/najave

To Top