Connect with us

POP!MIX

Dodjela Porina je odgođena, no tu je kompilacija nominiranih uspješnica

pop!mix/bizz

Dodjela Porina je odgođena, no tu je kompilacija nominiranih uspješnica

Dodjela Porina je odgođena, no tu je kompilacija nominiranih uspješnica

Izvođači Croatia Recordsa osvojili su ukupno 61 nominaciju za najveću glazbenu nagradu Porin, što je čak 50% svih nominacija te zaslužuje biti ovjekovječeno na ovom posebnom dvostrukom CD izdanju koje donosi sve glazbene uspješnice nominirane za Porin.

Kompilaciju otvara jedan od najvećih hitova prošle godine, Sva blaga ovog svijeta u izvedbi Mije i Marka Tolje. Postalo je pravilo da zadnjih godina Porinove nominacije ne mogu proći bez najveće hrvatske pop zvijezde Mije Dimšić koja je ovaj put nominirana u četiri kategorije pa je tako na kompilaciji i najemitiranija pjesma prošlogodišnjeg izdanja Zagrebačkog festivala, Ovaj grad.

Pjesma Iskra također se nalazi na kompilaciji, kao i Sutra ćemo pričati (live) jer je najviše puta na ovogodišnjim nominacijama pročitano ime Urban&4 (Croatia Records/Cepelin Media) čiji je album Urban&4 & Zagrebačka filharmonija nominiran u pet kategorija, a pjesma Iskra u tri kategorije.

Popularni hrvatski rockeri Opća Opasnost s albumom Karta do prošlosti nominirani su u pet kategorija, s naslovnom pjesmom u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom, odnosno s dva hita: Karta do prošlosti i Sad mi reci.

Rijetkost je u povijesti Porina da je za najbolji domaći album nominirano izdanje s pjesmama na engleskom jeziku. Za to je zaslužan J.R. August, kantautor svjetskog kalibra koji je nominiran u pet kategorija s debitantskim albumom Dangerous Waters i pjesmom Crucify Me koja se također nalazi na ovoj sjajnoj kompilaciji. Osim spomenutih, tu su i pjesme Što te nema Amire Medunjanin koja ima dvije nominacije, Sanjaj jedini Gabi Novak i Femme fatale Tihomira Popa Asanovića koji imaju po tri nominacije. Vanna i Bang Bang s dvije nominacije na kompilaciji su s hitovima U tebi i Superstar.

Colonia je nominirana u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe s albumom C’est la vie, Lu Jakelić nominirana je za novog izvođača godine, u kategoriji Najbolja muška vokalna izvedba nominiran je Damir Kedžo, a za najbolju žensku vokalnu izvedbu mlada Antonela Doko. Njihovi hitovi Sve oko mene je grijeh (acoustic), Domine, Srce mi umire za njom i Tako kažeš našli su se na ovoj kompilaciji, a tu su i evergreeni Kuća pored mora Arsena dedića i Put ka sreći Bareta i njegovih Plaćenika. S obzirom na veliki katalog Jugotona i Croatia Recordsa kategorija Najbolji tematsko-povijesni album također je nezaobilazna te su za Porin nominirani albumi Arsen Dedić: Rane godine (kronologija 1962. – 1964.) autora Siniše Škarice i Baretov blues 21. stoljeća Aleksandra Dragaša.

Drugi CD disk ovog izdanja orijentiran je na folklornu, klasičnu, tamburašku, duhovnu, klapsku, instrumentalnu i dječju glazbu. Otvara ga pjesma Dite klape Armorin, tu su i Volim tebe, Slavonijo moja Ženskog vokalnog ansambla Đakovčanke i Zaspala si, a ja budan Tamburaškog sastava Dike, izvedbe Anđelka Krpana i Zagrebačkog gitarskog trija povodom 35 godina postojanja, instrumentalne izvedbe Dražena Pavina i Ivana Pešuta te dječja pjesma Impossible possible Olja’zz Music Factoryja i Mije Negovetić.

S 50% osvojenih ovogodišnjih nominacija za nagradu Porin Croatia Records opravdala je status najveće i najeminentnije diskografske kuće u Hrvatskoj, ali i šire.

Zbog epidemiološke situacije u državi album 61 nominacija 2020. je dostupan u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 89 kuna ili na svim važnijim streaming platformama.

More in pop!mix/bizz

To Top