Connect with us

POP!MIX

Dino Purić u suradnji s djevojkom i poznatim blogerom

pop!mix/news

Dino Purić u suradnji s djevojkom i poznatim blogerom

Svaka pjesma ima svoju priču, neke nastanu kada priča već završi, a neke svoju priču otkriju u samom procesu stvaranja. Novi singl Dine Purića spada u ovu drugu kategoriju, a priča iza nove pjesme u najmanju je ruku zanimljiva.

“Ljubi me” nastala je u internet suradnji s popularnim blogerom, piscem i glazbenikom Stjepanom Krznarićem (Drito Konj, Sane), a ljubavni moment upotpunjuje vokalno gostovanje Purićeve djevojke Ide Šagovac.

Glazbu potpisuje Krznarić (Drito Konj), a tekst je napisao sam Dino. Ovo je ujedno i njegov prvi autorski uradak i predstavlja smjer koji će obilježiti nastavak njegova rada na prvom albumu koji je u pripremi, također u suradnji s Krznarićem. Nakon nastupa u tri sezone voljene HRT-ove emisije A strana, Dino nastavlja s radom na autorskom materijalu, a ‘sigurnu zonu’ pronašao je u laganom, pitkom i loungey alt-popu.

Stjepan Krznarić otkrio je kako je došlo do suradnje: “Dino i ja se znamo već podosta godina, spojila nas je ljubav prema video igrama i grungeu, pa smo tako kroz vrijeme uspjeli postat i frendovi jer dijelimo gomilu afiniteta. Sve te godine smo jedan drugom slali nekakve info snimke i ideje, a ovu pjesmu sam snimio 2006. i kako nikako nisam uspio naći vokale koji bi mi pasali na nju, sjedila je preko desetljeće u bespućima backupova dok ju nisam 2016. slučajno našao i poslao Dini da mi kaže kak mu se dopada. Dopala mu se dovoljno da za nju napravi melodiju i tekst, ja sam odsvirao i dovršio aranžman i eto, to je više manje priča te pjesme s moje strane. Prava internet suradnja, jer i mi Hrvati možemo bit moderni kad hoćemo. Ili moramo.”

Na pjesmi gostuje i Dinina djevojka Ida Šagovac, pridružujući se Dini u pričanju njihove osobne, privatne priče. “Ljubi me” donosi mali uvid u njihov svijet, a Dino je ispričao kako je došlo do ideje da upravo Ida otpjeva vokalne dionice – “Nije bilo puno dileme o tome tko će pjevati žensku vokalnu dionicu – Ida je osoba o kojoj je ova pjesma i nakon 4 godine sam ju uspio nagovoriti da pusti glas predamnom. Iskreno se nadam da ovo nije jednokratno “gostovanje” i da će svojom bojom glasa obojati puno mojih pjesama.”

“Ljubi me” prati opušteni arty videospot koji potpisuje Josip Ninković, snimljen je u jedno prijepodne u Zagrebu, a o samoj ideji koja se krije iza spota Ninković kaže: “Dino je imao osnovnu ideju, ja sam odmah rekao na koji način to mogu realizirati i evo, uz malo dužu montažu od uobičajene zbog toga što smo odlučili snimati u 4K rezoluciji, dobili smo ovaj spot koji je svakako među neobičnijim i zanimljivijim spotovima koje sam radio.”

More in pop!mix/news

To Top