Connect with us

POP!MIX

Deni Kožić snimio duet s Ljubicom Gurdulić – ”Dvoje”

Foto: Radislav Jovanov Gonzo

pop!mix/news

Deni Kožić snimio duet s Ljubicom Gurdulić – ”Dvoje”

Nakon road trip ljubavne priče ‘Eko gorivo’, poznati zagrebački kantautor i gitarist Deni Kožić se ovaj put odlučio za prvi duet u svojem glazbenom stvaralaštvu zajedno s Ljubicom Gurdulić, svima poznatom članicom nekadašnje grupe ‘Svadbas’. Riječ je novom radiofoničnom singlu ”Dvoje” melankoličnog ugođaja koji nam na slikovit način dočarava odnos između dvoje zaljubljenih.

Deni Kožić je svoj otisak ostavio i u bendovima Pips, Chips & Videoclips te Psihomodo Pop, a od 2014. godine singlom ‘Nasukan’ odlučio je djelovati kao kantautor. Novim singlom ”Dvoje”, Deniju se rodila ideja za njegov prvi duet s Ljubicom Gurdulić koja je svojim vokalom začinila ovu ljubavnu priču nastalu u produkciji Tina Ostreša.

Fotografija: Ivana Kelčec – Suhovec

„Kad sam Tinu na gitari odsvirao novu pjesmu, odmah je osjetio da bi bilo važno za pjesmu da su instrumenti akustični i da ima jednostavan aranžman. Na moje veliko veselje, dogovorio je suradnju sa sjajnim glazbenicima: Goran Delač na kontrabasu, Dunja Delač na violini i Miro Mance na vibrafonu. Ivan Arnold koji je sudjelovao na mom prvom singlu Nasukan kao i na zadnjem Eko gorivo, napravio je aranžman za gudače. Na pamet mi je pao fora groove za pjesmu i Tin je snimio ritam na udaraljkama i bubnjeve na outru pjesme kao i akustičnu gitaru.“ – izjavio je Deni.

Fotografija: Radislav Jovanov Gonzo

Evo što Deni govori o suradnji s Ljubicom Gurdulić: „Nakon što smo snimili prvu info snimku, tekst iz prvog versa ponavljao se i u drugom. Imao sam nekoliko radnih verzija za drugi vers, ali niti jedna mi nije legla. Pomislio sam da bi drugi vers koji je tekstualno isti, kao neki odgovor na moj otpjevani prvi, trebala otpjevati cura.Tako se rodila ideja za moj prvi duet. Pozvali smo Ljubicu Gurdulić da nam se pridruži u ovoj maloj avanturi. Volio bi da uživate slušajući novu pjesmu Dvoje kao što smo i mi uživali svirajući i pjevajući!“

Pjesma je snimljena u studiju KMD u Zaprešiću kraj Zagreba, a miks i mastering napravljen je u studiju Dan MrakDeni Kožić potpisuje glazbu i tekst, za aranžman i produkciju je zaslužan T.O. Aranžman gudača potpisuje Ivan Arnold, a mix i mastering Ivan Božanić.

More in pop!mix/news

To Top