Connect with us

POP!MIX

Dalmatinu dodijeljeno priznanje za 20 godina umjetničkog rada i izniman doprinos glazbenoj sceni

pop!mix/news

Dalmatinu dodijeljeno priznanje za 20 godina umjetničkog rada i izniman doprinos glazbenoj sceni

(foto: Dancing Bear promo)

Dalmatinu dodijeljeno priznanje za 20 godina umjetničkog rada i izniman doprinos glazbenoj sceni

Dalmatino, velikani splitske scene i miljenici hrvatske publike, ove godine slave 20 godina postojanja benda. Za tu je prigodu Ivi Jagnjiću (autoru, pjevaču i gitaristi grupe Dalmatino) i Zdravku Sunari (bubnjaru Dalmatina) od strane diskografske kuće Dancing Bear u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja, uručeno posebno priznanje za 20 godina umjetničkog rada i izniman doprinos glazbenoj sceni.

Naime, u ova dva desetljeća djelovanja Dalmatino su nizali samo uspjehe, imali ogroman doprinos u profiliranju “dalmatinskog pop zvuka” te objavili 5 albuma koji su iznjedrili brojne hit singlove za sva vremena. Dalmatino su veliku obljetnicu zaokružili prošli petak objavljivanjem luksuznog CD izdanja pod nazivom “Dalmatino – 20 godina” koje donosi kolekciju najvećih hitova uz dvije nove pjesme “Ljubin ti ruku” i “Sanjaj”.

Dalmatino su, kad se pokuša sagledati njihovih minulih dvadeset godina, odricanjem od trendovske suvremenosti stvorili hitoidnu pjesmaricu koja je u svojoj osnovi izvanvremena. Uostalom to najbolje pokazuje i ova kompilacija na kojoj pjesme nastale s desetogodišnjim razmakom djeluju kao da su napisane i snimljene u jednome dahu. A to, kako bi se reklo u Splitu, doista triba znat.

Stoga, bez obzira koje bile vaše glazbene i žanrovske sklonosti, pred bendom koji brodeći svojim putem te bez bitnijih oscilacija u iskazu i formi traje već dvadeset godina, valja skinuti kapu.” – riječi su Zlatka Galla koje stoje u knjižici ovog posebnog izdanja koji bi se trebao naći i u vašoj kolekciji.

Kolekciju “Dalmatino – 20 godina” možete nabaviti na prodajnim mjestima Dancing Beara, na digitalnim platformama te svim boljim prodavaonicama glazbenih izdanja.

 

More in pop!mix/news

To Top