Connect with us

POP!MIX

Croatia Records s najviše izvođača na 67. Zagrebačkom festivalu

pop!mix/news

Croatia Records s najviše izvođača na 67. Zagrebačkom festivalu

Bliži se 67. izdanje Zagrebačkog festivala na kojem će i ove godine nastupiti brojni izvođači Croatia Recordsa i Tonike. Na jedan od najstarijih hrvatskih festivala dolaze županjski rockeri Opća Opasnost koji će se predstaviti pjesmom “Vrati se” s aktualnog hit albuma “Karta do prošlosti”. Hitmejker Mario Vestić radio je glazbu i tekst, dok bend potpisuje aranžman. Trenutno rade na video spotu koji će uskoro i predstaviti javnosti. Godina 2019. bila je velika za njih, nakon albuma koji je objavljen na CD-u i vinilu održali su i veliki koncert u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova.

Foto: Branko Galičić

 

Grupa Leteći odred također dolazi na 67. Zagrebački festival, a predstavit će se s pjesmom “Hajde reci mi” autora i frontmena benda Denisa Dumančića. Ovom pjesmom Leteći odred najavljuje i skorašnji izlazak novog studijskog albuma. Premijera video spota bit će sljedećeg ponedjeljka, 20. siječnja na CMC televiziji. 

Foto: Croatia Records promo

Nedavno je potpisala svoj prvi diskografski ugovor za Croatia Records, a sada Mia Negovetić najavljuje i dolazak na Zagrebački festival. Sve popularnija multitalentirana mlada glazbenica nastupit će s pjesmom “Na pola puta do svemira” za koju je sama pisala glazbu, a zajedno s Oljom Dešićem potpisuje tekst. Na aranžmanu im se pridružio Matko Basara.

Foto: Nikola Knežević

Na festival se vraćaju Bang Bang koji će izvesti potpuno novu pjesmu “Sebi dovoljni” s njihovog drugog studijskog albuma “Mol. 2”Producent Hrvoje Prskalo kao i uvijek potpisuje glazbu i tekst, dok je cijeli bend radio na aranžmanu. Album je već dobio odlične kritike struke pa Maja Trstenjak za Sound Report piše kako je “Mol. 2” s ocjenom 9/10 “jedno od najkvalitetnijih izdanja pop glazbe u posljednjih nekoliko godina”. Matej Vidranski, pak, za Mixeta.net daje istu ocjenu i piše kako je “album prožet grandioznim i dramatičnim trenucima, zatim melankolijom, ali opet tako složen da svaku pjesmu ne možeš poslušati samo jednom, savršeno zaokružio studijsku 2019. godinu.”

Foto: Ljubo Zdjelarević

Nova hrvatska pop zvijezda koja je prošle godine nastupila na CMC festivalu u Vodicama i potpisala ekskluzivan izvođački ugovor za Croatia Records, Meri Andraković, po prvi put će nastupiti na Zagrebfestu. Suradnja s producentom i osnivačem grupe Colonia, Borisom Đurđevićem, bila je i više nego uspješna na proteklim hit singlovima, pa je suradnja nastavljena i na novoj pjesmi “Voli” kojom Meri najavljuje svoj prvi album. Boris je radio glazbu i aranžman, a Valerija Đurđević tekst. Do kraja siječnja Meri će premijerno predstaviti i video spot. 

Foto: Ana Alšić

Još krajem prošle godine grupa Teška industrija predstavila je novu pjevačicu Gabrijelu Babić, a prva pjesma s njom bit će premijerno izvedena na Zagrebačkom festivalu. “Novo je jutro” pjesma je gitarista Teške industrije, Vedada Hadžiavdića, koja najavljuje i njihovo novo studijsko izdanje. I ova godina će zasigurno biti ispunjena brojnim koncertima na kojima nastupaju već više od 45 godina

Izvor: PopRock.hr


Sve ove pjesme 
bit će uskoro dostupne na dvostrukom CD-u u izdanju Croatia Recordsa.

67. izdanje Zagrebačkog festivala
 održat će se u petak, 24. siječnja 2020. godine u City Plazi Zagreb s početkom u 20 sati i 30 minuta.

More in pop!mix/news

To Top