Connect with us

POP!MIX

Buđenje odaje počast kralju funka – Dinu Dvorniku

pop!mix/news

Buđenje odaje počast kralju funka – Dinu Dvorniku

Obradom pjesme “Misliš da sam blesav” grupa Buđenje odaje počast hrvatskom kralju funka, Dinu Dvorniku, 10 godina nakon njegovog preranog odlaska. Ovaj klasik s albuma “Kreativni nered” nastao je prije 28 godina, a Buđenje ga je osvježilo energičnim bendovskim pristupom, uz prepoznatljiv groove na tragu “Jamesa Browna sa splitskih Skalica”, neponovljivog Dina Dvornika.

“Čuo sam demo snimku Buđenja, meni se sviđa. Taj sam tekst napisao s dvadeset godina, naravno za Dina. To je bilo odijelo šivano po mjeri. Čudna pjesma, imali smo u to vrijeme prvo mjesto na MESAM-u, to je bilo davno. Nadam se da je ponovo vrijeme za tu pjesmu. Želim grupi Buđenje puno sreće”, izjavio je Zlatan Stipišić Gibonni koji je niz godina bio Dvornikov vjerni kreativni suradnik.

Darko Bakić, frontman Buđenja, imao je čast poznavati Dina i surađivati s njim na njegovom posljednjem projektu, albumu “Pandorina kutija”: “Preuzeli smo rizik pod nematerijalnom odgovornošću i dirnuli u nešto što je već prije 28 godina napravljeno da traje uz stogodišnju garanciju. Ova pjesma odabrana je i snimljena iz poštovanja prema glazbi i izvođaču uz kojeg smo rasli, a sve povodom desete godišnjice njegovog ovozemaljskog odlaska. Nadam se da smo svojim čitanjem Dinovog i Gibinog štiva dali neko drugo mišljenje i da ih, kao autore pjesme ‘Misliš da sam blesav’ nismo iznevjerili”, izjavio je Bakić.

Pjesma je dio projekta na kojem će glazbeni urednik Zlatko Turkalj Turki predstaviti nove inačice po jednoga hita Dina Dvornika koje su snimili njegovi prijatelji i glazbeni sljedbenici, danas jedni od najboljih domaćih izvođača plesne i klupske glazbe. Ova obrada naći će se i na novom albumu Buđenja koji će biti objavljen krajem godine.

More in pop!mix/news

To Top