Connect with us

POP!MIX

Beskrajni dan grupe Highway

(foto: Croatia Records promo)

pop!mix/news

Beskrajni dan grupe Highway

Mladi podgorički bend “Highway” koji čine Luka Vojvodić, Petar Tošić i Marko Pešić odlučili su osvojiti i hrvatsko tržište. U tome će im zasigurno pomoći iskusni glazbenici i producenti Darko Juranović D’Knock i Tihomir Preradović koji su u ovim mladim, talentiranim glazbenicima otkrili veliki potencijal, a on je itekako bio vidljiv i na regionalnom natjecanju “X Factor Adria” u kojem su imali veliku podršku članova žirija, Massima Savića i Tončija Huljića. Iako u natjecanju nisu pobijedili ono im je otvorilo vrata glazbenog svijeta, a prvu veliku priliku imali su 2016. godine kada su nastupili na Eurosongu u Stockholmu gdje su predstavljali svoju zemlju.

Pjesma “Beskrajni dan” prvi je njihov služeni singl za hrvatsko tržište kojim najavljuju i prvi studijski album u suradnji s najvećom hrvatskom diskografskom kućom, Croatia Records.

“Nakon što smo izabrani da budemo predstavnici Crne Gore na Eurovision Song Contest 2016. , autor pjesme “The Real Thing” Srđan Sekulović Skansi nas je pozvao u studio Darka Juranovića D’Knock-a i Jelene Juranović. Čim smo krenuli raditi osjetila se kohezija i Darko je odmah shvatio kako dišemo i kako želimo da naše pjesme zvuče. Mislim da smo bili sigurni i za vrijeme tog projekta da je on upravo ta karika koja nam je nedostajala! Imao je strpljenja da presluša sav materijal koji smo napisali i u dogovoru s njim odabrali smo nekoliko pjesma koje će se naći na prvom albumu. Kada smo drugi put doputovali u Zagreb kako bi dovršili drugu polovicu albuma, upoznali smo i Tihomira Preradovića koji je zajedno s Darkom radio na aranžmanima. Kompletirali smo tim koji funkcionira besprijekorno”objasnio je Luka Vojvodić.

Riječi hvale za ovaj bend imao je i Darko Juranović“Već duže vrijeme radim sa stranim glazbenicima tako da su me ovi dečki ugodno iznenadili svojom talentiranošću i idejama. Oni imaju taj zvuk koji podsjeća na Arctic Monkeys i Coldplay i sviraju i zvuče fenomenalno. Pjesma “Beskrajni dan” je lagana, poluakustična pjesma i nije pravo ogledalo njihovog albuma tako da nestrpljivo čekamo trenutak kad ćemo pustiti u eter i ostale pjesme. Oni zaista imaju svu potrebnu energiju i žestinu rock pjesmama koje stvaraju. Mislim da je ono što Highway predstavlja najočitije u pjesmi Što dalje . Naklonjen sam zvuku jednog od najboljih svjetskih producenata Ricka Rubina koji je radio s najvećim rock glazbenicima i kad smo čuli Highway, Skansi i ja smo odmah shvatili da je to zvuk koji nam je ovdje falio.  Pridružio nam se i Tihomir Preradović pa smo dobili jednu kompletnu glazbenu priču od super easy do super žestokih pjesama.” 
 
Kako bi ih hrvatska publika što bolje upoznala odlučili su snimiti jednostavan spot lišen sporedne radnje i raznih efekta. U tonskom studiju Šišmiš snimljeni su kadrovi za čiju je montažu i režiju zaslužna Jelena Juranović.

More in pop!mix/news

To Top