Connect with us

POP!MIX

Antonija Šola objavila svoj prvi božićni album “Sretan Božić ljubavi”

pop!mix/scena

Antonija Šola objavila svoj prvi božićni album “Sretan Božić ljubavi”

Antonija Šola objavila svoj prvi božićni album “Sretan Božić ljubavi”

Ovo je prvi božićni album Antonije Šola na kojem se nalazi jedanaest autorskih, prigodnih pjesama.

“Pjesme nisam planirala, one su mi se jednostavno dogodile u inspiraciji i ponio me osjećaj koji me vodio i dao motivaciju da sve snimimo u samo četiri tjedna. Dobar plan i timski rad doveo je to toga da smo uspjeli završiti album u zadanom roku. Iako sam oduvijek željela snimiti božićni album, poticaj mi je dao producent albuma Sven Gleđa s idejom da napravimo remake moje pjesme “Zovem da ti čujem glas” u božićnom izdanju i tako je sve krenulo. Akustične i električne gitare je odsvirao Jan Jakovljev koji je svojom izvedbom dao jedinstven akustičan zvuk albumu, dok je bas gitare odsvirao moj brat Tomislav Šola”, pojasnila je Antonija.

Jedanaest božićnih pjesama nastalo je u pop akustičnoj produkciji. Pjesme prate tematiku i sličan karakter koje zaokružuju jedinstven zvuk albuma urbanog pop karaktera, mladenačkog duha i svježeg zvuka koji slavi Božić, ljubav, prijateljstvo i obitelj te odašilje želje ljubavi, radosti, mira u suživotu, prijateljstva i dijeljenja sreće kroz glazbu. Među novim pjesmama je i remake “Pada tiha noć” pod novim nazivom “Badnja večer” kao i pjesma “Božić svaki dan” koju je Antonija napisala prije nekoliko godina za Danijelu Martinović, a u Antonijnoj nježnoj akustičnoj verziji pjesma je nazvana “Kad poklope se kazaljke”.  Knjižica albuma je ustvari mali prigodan adventski kalendar.

Singl kojim Antonija promovira novi album je pjesma “Mir u duši”.  Napisala ju je Antonija kao i većinu pjesama na albumu, a za produkciju je zaslužan Sven Gleđa. Predivan spot, koji će premijerno biti prikazan u utorak na CMC televizijirežirao je i producirao Dario Lepoglavec. Jan Jakovljev odigrao je glavnu ulogu u spotu.

“Odabrala sam pjesmu “Mir u duši” za singl i video jer osim što je romantična i naravno moja osobna priča također može biti i bilo čija obiteljska i prijateljska priča upravo jer uvijek postoji ta osoba s kojom izgubiš kontakt, a puno ti znači i zbog nekih nesporazuma naprosto vrijeme prođe ponos i više se nitko nikom me javlja. Ponekad je to brat, ponekad prijatelj, ponekad voljena osoba. “Mir u duši” govori o tom trenutku kad ostaneš nasamo sam sa sobom i priznaš si kako se osjećaš, što je za tebe taj mir i uz koga i gdje ga nalaziš”, rekla je Antonija.

More in pop!mix/scena

To Top