Connect with us

POP!MIX

Antologija Tereze Kesovije objedinjena u “Mojih 45 skalina”

pop!mix/news

Antologija Tereze Kesovije objedinjena u “Mojih 45 skalina”

Naslovna fotografija: Croatia Records

Antologija Tereze Kesovije objedinjena u “Mojih 45 skalina”

U svojoj karijeri TEREZA KESOVIJA snimila je oko SEDAMDESET SP/EP GRAMOFONSKIH PLOČA I DVADESETAK DUGOSVIRAJUĆIH. Dio toga snimila je u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, SSSR-u, Bugarskoj, Kanadi i Čehoslovačkoj za diskografske kuće kao što su COLUMBIA, PHILIPS ILI EMI. MOJIH 45 SKALINA bilo je 12. po redu službeno izdanje CD-a s pjesmama u Terezinoj interpretaciji, a sadrži 2 CD-A S NJEZINIM NAJBOLJIM PJESMAMA, BONUS CD-OM KONCERTA TEREZA LIVE A L’OLYMPIA te bogato opremljenu popratnu knjižicu s raritetnim fotografijama, dijelovima intervjua i tekstovima.

Između 1968. i 1986. godine 25 PUTA  JE IZABRANA ZA PJEVAČICU GODINE. Osvajala je Vijence i Cvjetove popularnosti, proglašena je NAJBOLJE ODJEVENOM ŽENOM U JUGOSLAVIJI, a 2000. godine čitatelji Večernjeg lista podarili su joj laskavu titulu hrvatske pjevačice stoljeća. Godine 1977. dobila je za interpretativne dosege nagradu Vlaho Paljetak, devedesetih u Splitu proglašena je legendom festivala, a na obljetnici Zagrebačkog festivala Hrvatsko društvo skladatelja dodjeljen joj je Zlatni Zagrebfest. Francuski predsjednik 2002. godine odlikovao ju je ORDENOM CHEVALIER DES ARTS ET DES LETTRES (Vitez visokog odličja za doprinos u kulturi). Philadelphia International League of Humanists (Stalni komitet međunarodne humanističke lige) iste godine dodijelio joj je ZLATNU POVELJU ZA HUMANOST I MIR zbog doprinosa razvoju ideje humanističkog pokreta, za njegovanje i unapređivanje ideje humanizma te za razvijanje povjerenja među ljudima i narodima.  Nositeljica je i ODLIČJA REDA DANICE HRVATSKE S LIKOM MARKA MARULIĆA.

Tereza je nastupala u AUSTRALIJI, SJEVERNOJ I JUŽNOJ AMERICI, europskom i azijskom dijelu bivšeg SSSR-a, IZRAELU, IRANU I LIBANONU. Godine 1966. predstavljala je Monako na Euroviziji, a 1972. Jugoslaviju. Na SPLITSKOM FESTIVALU izvela je više od 4o skladbi i osvojila više od 30 nagrada.

TROSTRUKO CD IZDANJE MOJIH 45 SKALINA TEREZE KESOVIJE možete kupiti po cijeni od 99 KUNA na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Croatia Records

 

More in pop!mix/news

To Top