Connect with us

POP!MIX

Aklea Neon je putujuća glazbenica koja ljubavnu priču pretvara u pjesmu

(Foto: promo)

pop!mix/news

Aklea Neon je putujuća glazbenica koja ljubavnu priču pretvara u pjesmu

Blogerica i autorica putopisa izdala je prvi singl, a trenutno u Londonu snima ostatak albuma.

Aklea Neon mlada je osječka kantautorica, putujuća glazbenica i autorica NeonOn sessiona. Prvi singl “Da mi je” napisala je u Hrvatskoj, a snimila u Londonu, gdje trenutno snima ostatak albuma.

Videospot je nastao na Akleinom putovanju brazilskom obalom na motoru (keeper) nomada, koji je upravo bio inspiracija za singl. Nastao iz osobne čežnje ka prevazilaženjem udaljenosti, debitantski singl Aklee Neon – “Da mi je” pjesma je koja ima noge… kotače i krila.

“Zaljubiš se u nekoga odnekuda i iz odvojenosti nastaje najljepša glazba, a iz ponovnog susreta najljepši video”, kaže mlada glazbenica i kroz afro-soul pjesmu s ethno ritmom progovara o modernom odnosu na daljinu.

Aklea trenutno boravi u Londonu gdje snima album prvijenac, a nakon toga kreće u još jednu avanturu, točnije đir motorom po Peruu i Boliviji, otkud će se vratiti s mnoštvom atraktivnog video materijala, koji će u konačnici pretočiti u vizualnu pozadinu svojih kozmičkih ritmova.

“Cijeli travanj provest ću u Londonu i raditi na svom debute albumu. U glavi imam vrlo jasnu sliku što želim od svog afro-soul ethno-beats zvuka pa na glazbi mogu surađivati jedino s nekim tko mi je blizak – tu ulijeće Undular productionom, naš dečko, izniman multiinstrumentalistom koji živi tamo već dugo godina. Bit će malo roots glazbe i cumbije, bit će repanja, raznih jezika…. ma jedan sendvič sa svime! Iskustva u posljednje dvije godine su mi toliko raznolika da jedva čekam pretočiti ih u zvuk i onda dijeliti dalje.”

“Mapiram svijet glazbenim točkama i uspomenama, kako je jedan prijatelj rekao. Ovo je tek prva, karte su već kupljene za druga putovanja, snimanja i ljubovanja. Pa gdje stignem, dobro stignem… i glasno pjevam”, zaključuje Aklea.

Aklea Neon je osječka kantautorica koja svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Autorica je YouTube NeonOn sessiona, u slobodno vrijeme žena gazela. Svoju #vibratehigher set listu već je ispjevala u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli, Komiži, Rijeci, Beogradu… uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne.

“Ne čudim me kada ljudi kažu da radim world music, jer volim putovati posvuda, pa tako i nastavljam. Četvrti mjesec London snimanje albuma, pa peti Bolivia i Peru sa Soy Tribuom avanture i snimanje videa – onako između kupanja u oceanu i vožnje motorom po blatu do pupka. Kad on, inače videograf, kaže da je svjetlo odlično, a ja zataknem mob u kombinezom i pustim radnu verziju pjesme da snimimo take/dva. A onda nazad. Ovog ljeta me nećete moći zaobići. Vidimo se na festivalima…svima!”

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top