Connect with us

POP!MIX

“67. Zagrebački festival” dostupan i na CD-u

pop!mix/news

“67. Zagrebački festival” dostupan i na CD-u

Foto: Nikola Knežević

“67. Zagrebački festival” dostupan i na CD-u

Naša najstarija i najvitalnija pop manifestacija, Zagrebački festival, ove se godine održala po 67. put.

“Kao umjetnički kormilar festivala, može se reći da je naše kormilo čvrsto u rukama, s jasno usmjerenim pramcem prema cilju. /…/ S odabranom 21 pjesmom dobili smo šarolik festival za sve ukuse, od nešto alternativnijih imena do predvodnika zabavne pop glazbe. Također, lijepi je broj mladih izvođača, a istovremeno su zastupljena i neka iskusna imena koja su obilježila domaću glazbu posljednjih desetljeća”, napisao je umjetnički direktor festivala Neno Belan u predgovoru izdanja.

Album otvara pjesma “Vrati se” Opće Opasnosti, a slijedi “Kuća iz žurnala” Alke Vuice“Hajde reci mi” Letećeg odreda i “Samo nek’ ona sretna je” Marka Kutlića. Od iskusnijih imena tu su Teška industrija, Hari Rončević i Petar Dragojević, a dvije zanimljive suradnje ostvarili su Pavel i Tedi SpalatoMarin Jurić-Čivro i Nina Kraljić. Mlade snage predstavljat će Meri Andraković s pjesmom “Voli”Mia Negovetić s pjesmom “Na pola puta do svemira” i Lorena s pjesmom “Tihi ocean”. Žanrovsku šarolikost i kvalitetu donijele su i pjesme Banga Banga, Nikole Marjanovića, Ide Prester, Ane Opačak, Mikija Solusa, Maje Posavec, Elis Lovrić, Stijepa Gleđa Markosa i Tadeja.

Na albumu se nalazi i jedna bonus pjesma koja će na festivalu biti izvedena van konkurencije. Ines Grgurinović izvest će pjesmu “Danas te volim” za koju glazbu i tekst potpisuje veliki Arsen Dedić.

 

Na promociji dvostrukog albuma “67. Zagrebački festival” koja je održana u četvrtak, 23. siječnja u Caffe baru i Music shopu Nova ploča okupili su se brojni izvođači, mediji i suradnici.

Govoreći o samom festivalu, Milan Majerović-Stilinović istaknuo je kako festival i ove godine prati vrhunska produkcija te da su od preko dvije stotine prijava odabrane najbolje skladbe koje predstavljaju najbolje od domaće glazbene produkcije. Klaudija Čular u ime Croatia Recordsa naglasila je zadovoljstvo što je suradnja sa Zagrebačkim festivalom nastavljena i ove godine. Mia Dimšić, kojoj će biti uručena nagrada za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala, naglasila je kako je Zagrebački festival uvijek bio odlična platforma za plasman pjesme, a Branimir Jovanovac Bani i Slaven Živanović Žiža iz Opće Opasnosti istaknuli su zadovoljstvo što su prisutni na festivalu koji njeguje žanrovsku raznolikost i u najboljem svjetlu predstavi festivalske pjesme.

Album “67. Zagrebački festival”  je dostupan na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i drugim bolje opremljenim CD shopovima.

More in pop!mix/news

To Top