Connect with us

POP!MIX

Zagrebački festival podiže ljestvicu kvalitete

pop!mix/news

Zagrebački festival podiže ljestvicu kvalitete

Zagrebački festival podiže ljestvicu kvalitete

Nakon Porina za najbolji album s raznim izvođačima, Zagrebačkom festivalu ovih je dana stiglo još jedno priznanje – pobjednički duet Kedže i Zsa Zse, „Sve u meni se budi“, autora Ante Pecotića, najemitiranija je domaća pjesma u 2017. po nedavno objavljenim službenim podacima HDS ZAMP-a!

Umjetnički direktor festivala, Neno Belan, čestitao je autoru i izvođačima: „Riječ je, naravno, o sjajnoj pjesmi i hitu u pravom smislu te riječi. Veseli nas što je taj duet započeo svoj život upravo na pozornici Zagrebačkog festivala, kao i još neke pjesme koje su kasnije postale nezaobilazni dio radijskih programa hrvatskih postaja. Još jednu godinu zaredom afirmiramo festival kao showcase probrane i kvalitetne domaće glazbe – predstavljanjem na Zagrebačkom festivalu, pjesme dobivaju svojevrsnu oznaku garancije kvalitete koju prepoznaju glazbeni urednici, ali i publika. Drugim riječima, s pjesmama Zagrebačkog festivala ne možete pogriješiti!“.

66. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se u siječnju 2019., a natječaj za nove pjesme bit će otvoren od 15. rujna do 15. listopada 2018. Direkcija festivala, na čelu s Belanom, ove je godine odlučila osvježiti prijavu pjesama i festivalski natječaj. Naime, prilikom prijava u obzir će se uzimati isključivo finalne, master verzije pjesama, a izvođač na prijavi mora biti isti izvođač koji će se predstaviti i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala.

„Tom odlukom želimo podići ljestvicu kvalitete za još jednu razinu te potaknuti još veći angažman različitih dionika glazbene industrije već od samih početaka festivalske kampanje. Pozivam kolege da prijave svoja najnovija ostvarenja i da zajedno napravimo sljedeći Zagrebački festival najsjajnijim izlogom domaće glazbene produkcije“, zaključuje Belan.

Natječaj za nove pjesme, kao i ostale aktualnosti bit će objavljeni na službenim web stranicama Festivala.

More in pop!mix/news

To Top